News Flash:

Solutii ca sa scapi mai repede de pistruii de pe fata

11 Martie 2018
1394 Vizualizari | 0 Comentarii
pistrui

Efelidele sau pistruii, apar in general incepand din copilarie (varsta de 5 ani) pana in adolescenta mai ales cand avem parul blond sau roscat si pielea alba. Nu reprezinta o boala, contituie insa o problema estetica pentru cei care au. Dar, pe de alta parte, cei care au pistrui ar trebui sa se simta bine, doarece prezenta pistruilor este un semn al tineretii, caci se raresc spre varsta de 40 de ani si aproape ca lipsesc la batranete.

Cum arata pistruii?

Se prezinta ca niste pete mici, rotunde de culoare bruna sau mai deschisa si sunt de marimea unei gamalii de ac, ajungand pana la marimea unui bob de linte. Sunt mai accentuati primavara si vara cand lumina soarelui favorizeaza aparitia lor. Prezenta lor are un caracter familial si ereditar. Se localizeaza pe frunte, nas, pometi si mai rar pe gat, antebrate, umeri iar spre 50 ani uneori pe dosul mainilor.

Care sunt masurile ce se impun pentru a scapa de pistrui?

Preventia inainte de tratament: o alimentatie bogata in cruditati si fructe proaspete ce contin cantitati mari de vitamina C si vitamina PP. Ca si masura preventiva sa nu uitam de purtarea palariilor cu boruri mari si aplicarea de creme sau lotiuni cu factor mare de protectie in timpul verii. Deschide aici: cum sa-ti alegi crema cu factor de protectie potrivita tenului tau?

Tratamentul este mai mult de natura cosmetica si mai putin sunt suplimente de uz intern. Putem sa ne orientam spre cremele dermocosmetice pentru albit, dar mare atentie cand le aplicam sa nu fie si in zona ochilor care este mai sensibila. Nu numai zona pe care aplicam crema de albit este importanta cat si perioada aplicarii cremei de albit deoarece pot apare iritatii, descuamari sau inrosiri, de aceea se va aplica cu pauze si nu zilnic.

Tratamentul propriu-zis consta in aplicarea unor masti ce contin iaurt, lapte acru, lamaie sau drojdie de bere in amestec cu apa oxigenata. Dimineata, se va spala fata cu apa in care am adaugat otet (o lingura la 1 litru de apa), dar fara a ajunge in zona ochilor. Cel mai usor este prin aplicarea de comprese. Dupa aceasta se va aplica o crema cu ecran de foto-protectie ridicat si specifica tipului nostru de ten.

In timpul tratamentului cu masti se va avea in vedere aplicarea de creme nutritivein zona ochilor care este foarte sensibila si usor iritanta.

Ca si ingrijire zilnica, se va tine cont de natura tenului iar demachiantele, cremele hidratante si cele de noapte se vor alege cu atentie. Citeste aici cum se face corect demachierea tenului.

Unele creme de albit sunt pe baza de saruri de bismut sau de mercur, de aceea se cere prudenta atunci cand se aplica. Putem opta pentru dermocosmetice imbogatite cu apa termala si cu acizi din fructe cu actiunea de albire, care sunt mai putin agresive cu tenul nostru.
Un rezultat bun se obtine si prin ” peeling”, care realizeaza o descuamare a pielii.

Gomajul si peelingul- arme secrete ale frumusetii – Cum se face gomajul si peelingul?

Gomajul este un procedeu de curatire profunda a pielii si este indicat in special in cazul pistruilor, tenului gras, in eliminarea punctelor negre a caror culoare devine cenusie datorita celulelor moarte neeliminate de la suprafata pielii.

Se realizeaza cu diferite formule de tarate cosmetice,  de exemplu: 30 g flori de tei se fierb in 500 ml apa pana va scade la jumatate si se adauga 2- 3 lingurite de malai cernut. Pasta obtinuta se intinde pe obraz  in special pe portiunile cu pielea mai grasa.

Gomajul se mai poate face cu zat de cafea, ovaz, sare de mare, malai, amestec de tarate cosmetica si malai, zahar. Gomajul elimina celulele moarte, excesul de sebum si lasa pielea sa respire in voie. Avantajul folosirii gomajului o data pe saptamana in cazul tenului gras este ca pielea este pregatita sa absoarba componentele nutritive continute in creme. Dupa curatirea pielii de gomaj, se va aplica intotdeauna o crema puternic hidratanta.

Un gomaj mai puternic este peelingul. Acesta se deosebeste de gomaj deoarece foloseste mijloace chimice pentru indepartarea stratului superficial al pielii.

Remedii naturiste pentru combaterea pistruilor

Ceapa este indicata pentru combaterea pistruilor si in forme usoare de cuperoza. Se foloseste sucul de ceapa amestecat in parti egale cu uleiul de masline. Se aplica de cateva ori pe zi, timp de o saptamana.

Mustul din struguri reprezinta un remediu folositor pentru intretinerea tenului, precum si contra petelor si pistruilor.

Sucul de ghiocel se foloseste contra pistruilor si a petelor de pe fata.

Contra pistruilor: ceapa zdrobita macerata in otet timp de 7 zile; hrean ras amestecat cu otet; infuzie din suc de papadie cruda si frunze de patrunjel. Cu aceste preparate se sterge zilnic fata, timp de mai multe saptamani.

Masca facuta din capsuni sau fragi zdrobiti, la care se adauga si cateva picaturi de suc de lamaie, albeste, hidrateaza si revitalizeaza pielea.

sursa: pentru-gospodine


ceapa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007527 (s)