News Flash:

Soia, un foarte bun medicament pentru parodontoza, colesterol marit, menopauza si alte afectiuni

12 August 2015
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
soia
Buna pentru parodontoza. Cercetarile au demonstrat ca soia este eficienta in cazul parodontozei. Impreuna cu coenzima Q10, protejeaza si intareste gingiile stopand evolutia parodontozei.

Buna pentru colesterol marit. Fiind o leguma, soia nu contine colesterol, in schimb contine acizi grasi nesaturati atat de benefici in cazul colesterolului marit sau al bolilor de inima. Izoflavonele din soia sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a inhiba sinteza colesterolului in organism. Studiile arata ca 15 grame de soia consumate zilnic, sunt suficiente pentru un organism sanatos, insa sunt si cercetatori care sustin ca 25 de grame de soia pe zi, este tratamentul cel mai eficient in lupta cu colesterolul. In plus, soia reduce riscul de a avea un atac de cord cu 15 %.
Buna pentru menopauza. Menopauza este o etapa, peste care femeile trec cu greu. Un mod de viata sanatos este foarte important in acesta perioada. Miscarea dar si regimul alimentar pot face ca organismul sa faca fata modificarilor care au loc, datorita scaderii nivelului de estrogen. Trei produse consumate din soia in fiecare zi, diminueaza considerabil efectele menopauzei precum bufeurile, indispozitiile, scaderea libidoului sau fragilizarea oaselor.

Buna si pentru bolnavii de cancer. Se pare ca soia ar afea anumite efecte benefice si in cazul cancerului, inhiband intr-o anumita masura, cresterea si inmultirea celulelor canceroase. De asemenea genisteinul(un hormon natural)- substanta continuta de soia, se pare ca ar diminua riscul aparitie cancerului de san la femei.

Previne osteoporoza. Dupa implinirea varstei de 50 de ani, tesutul osos al femeii incepe sa se degradeze, fapt ce duce la fragilizarea oaselor. Datorita faptului ca majoritatea produselor din soia contin calciu si izoflavonoide, acestea au rolul de a preveni osteoporoza.

previne osteoporoza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005728 (s)