News Flash:

Societatea Timisoara, apel la magistrati: Tot ce a fost castigat in domeniul judiciar, pe punctul sa primeasca o lovitura mortala

18 Decembrie 2017
880 Vizualizari | 0 Comentarii
societatea

Societatea Timisoara, in numele societatii civile, cere magistratilor ''sa-si faca auzita vocea'', ''sa se opuna adoptarii finale a legislatiei care afecteaza grav independenta justitiei'' si sa refuze intrarea in instanta in semn de protest, ''ca o forma de opozitie la incercarea de subordonare de catre puterea politica''. 

''Asistam in aceste saptamani la un asalt fara precedent asupra sistemului judiciar condus de alianta PSD-ALDE cu complicitatea UDMR. Modificarile legilor justitiei pregatite de parlamentarii majoritatii guvernamentale au scopul sa distruga independenta justitiei, sa blocheze lupta impotriva coruptiei si sa permita depenalizarea hotiei si a abuzurilor clasei politice. Tot ce a fost castigat in domeniul judiciar in ultimii 15 ani, toate reformele in favoarea cetateanului sunt in aceste zile pe punctul sa primeasca o lovitura mortala'', se arata intr-un apel al Societatii, semnat de 27 de organizatii nonguvernamentale din Timisoara, din tara si din strainatate. 

Organizatiile semnatare fac un apel catre corpul profesional al magistratilor din Romania, procurori si judecatori, ''dintre care peste 4000 au semnat impotriva modificarii legilor justitiei'', catre asociatiile de judecatori si catre organizatiile auxiliare, sa se opuna adoptarii finale a legislatiei care afecteaza grav independenta justitiei. 

Printre semnatari se afla #ActivAG Pitesti, #Rezist Munchen, #Rezistam si la Paris, ACTI Craiova, Actiunea Civica Galati, Freedom House, Geeks for Democracy, Grupul pentru Dialog Social, Rezist Birmingham WMW. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006068 (s)