News Flash:

SOCANT! Un copil bolnav, DAT AFARA DIN SCOLI! Reactia HALUCINANTA a unui director: "Nu inscriem copii handicapati!"

26 Martie 2014
736 Vizualizari | 0 Comentarii
Un băiețel diagnosticat cu Sindrom Down nu poate merge la școală pentru că directorii instituțiilor de învățămant de la noi refuză să îl lase să învețe. Sunt speriați de faptul că arată diferit de ceilalți elevi și că ar avea bătaie de cap cu el.
 
Legea romanească prevede faptul că micuții cu nevoi speciale pot urma cursurile unei școli normale. In ciuda acestui fapt 12 directori de școli din Timișoara au refuzat categoric să îl înscrie pe copil. Mama băiețelului de șapte ani este disperată. 
”Nu înscriem handicapați în școală”
“Directoarea de la Școala Generală Nr. 13 mi-a spus că băiețelul meu îi va face școala de rușine, că nu înscrie copii handicapați în școala ei”, spune Rodica Mărculescu, mama copilului cu sindromul Down.

Copilul face logopedie, de mic. Neurologul care are copilul în evidență spune că acesta are potențial de a se integra și a recomandat înscrierea la o cșaolă de masă. Copilul a  urmat și cursurile unei grădinițe normale, și nu a avut nicio problemă de integrare.

”Cristian are dreptul la educație”

După finalizarea primei etape de înscrieri în clasa pregătitoare, din acest an, băiețelul cu sindrom Down a fost admis, în final, la Școala Generală Nr. 12 din Timișoara, dar numai după ce o învățătoare din unitatea de învățământ a fost impresionată de povestea lui. ”Cristian are și el dreptul la educație, la o viață normală, nu este un monstru”, mai spune mama puștiului. Evz.ro


sindrom down
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1024 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016572 (s)