News Flash:

SOCANT! TURISTI UCISI in Egipt, din greseala! Fortele de securitate au crezut ca sunt teroristi - VIDEO

14 Septembrie 2015
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
armata egipt
Doisprezece turisti au fost ucisi, iar alti zece au fost raniti de catre membri ai fortelor de securitate egiptene care au deschis focul asupra unor vehicule cu turisti mexicani, in Desertul de Vest, a anuntat luni Ministerul egiptean de Interne, relateaza CNN.
Atacul a avut loc duminica, intr-o "zona restrictionata".
Militari si politisti egipteni urmareau "elemente teroriste" in zona oazelor, unde au deschis in mod eronat focul asupra unui convoi de patru vehicule cu turisti. Printre victime se afla mexicani si egipteni, a precizat ministerul.
O ancheta a fost deschisa si este in curs, a anuntat aceeasi sursa.
Presedintele mexican Enrique Pena Nieto a deplans pierderea concetatenilor sai, intr-un mesaj postat pe Twitter.
"Mexicul condamna aceste actiuni impotriva cetatenilor nostri si a solicitat ca Guvernul egiptean sa efectueze o ancheta exhaustiva cu privire la ceea ce s-a intamplat", afirma seful statului mexican.
Ambasadorul mexican in Egipt ofera ajutor cetatenilor mexicani raniti in incident, care au fost spitalizati, a adaugat Nieto. El a indemnat ambasada sa suplimenteze personalul pentru a ajuta familiile victimelor.
Pe de alta parte, potrivit ziarului de stat Al Ahram, citat de DPA, un schimb de focuri a avut loc in zona, duminica seara, intre forte de securitate si presupusi teroristi.
Sapte "teroristi" au fost ucisi in acest schimb de focuri, potrivit unui oficial din domeniul securitatii.
Un grup cu presupuse legaturi cu gruparea radicala Statul Islamic (SI) a anuntat duminica faptul ca ar fi respins un atac al unor trupe egiptene in Desertul de Vest.
Regiunea este frecventata de catre turisti.
Fortele egiptene de securitate au fost tinta a numeroase atacuri comise de catre militanti, dupa indepartarea de la putere a fostului presedinte islamist Mohammed Morsi de catre armata, in 2013, in urma unor proteste violente de masa.
Mediafax.ro 

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006769 (s)