News Flash:

SOCANT! Timisorenii din Beba Veche beau apa contaminata cu arsen!

28 Ianuarie 2015
1246 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai multi cetateni din Beba Veche au reclamat problema calitatii apei potabile furnizata in localitate. In urma verificarilor s-a descoperit ca apa contine cantitati mari de arsen, ceea ce a dus la imposibilitatea utilizarii sigure a acesteia. In cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care a avut loc marti, s-a discutat despre aceasta problema, fiind analizate doua solutii pentru rezolvare.
La Institutia Prefectului, a avut loc marti sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. La primul punct de pe ordinea de zi a fost abordata problema calitatii apei potabile din sistemul public de alimentare cu apa al comunei Beba Veche. Conform celor prezentate de primarul localitatii, Ioan Bohancanu, la analizele privind calitatea apei potabile din localitate s-a constatat ca arsenul din apa se gaseste in cantitati mai mari decat cele admise de normativele in vigoare privind calitatea apei potabile, scrie tion.ro.
Pentru rezolvarea situatiei aparute au fost puse in discuti doua solutii. Prima prevede achizitionarea unei instalatii performante de tratare a apei. Cea de a doua presupune alimentarea cu apa a localitatilor Beba Veche, Cherestur si Pordeanu din alte surse (alte localitati din zona).
Avand in vedere faptul ca ar putea exista astfel de probleme si la apa din alte localitati, urmeaza ca in zilele urmatoare sa se faca analiza apei potabile din localitatile din zona, urmand ca, mai apoi, Institutia Prefectului sa trimita Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor o adresa prin care se va solicita identificarea fondurilor necesare achizitionare instalatiilor pentru tratarea apei, astfel incat aceasta sa respecte normele din Legea Apei Potabile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004759 (s)