News Flash:

SOCANT! Romania se va confrunta cu un val de refugiati - peste jumatate de milion in 6 luni. Cine spune acest lucru

2 Septembrie 2015
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti2
Sirianul Omar Hayssam, condamnat pentru terorism in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, scrie, din penitenciar, ca in urmatoarele sase luni Romania se va confrunta cu "un val de refugiati" de peste 3.000 de persoane pe zi, pentru care trebuie asigurate cazare, hrana si conditii decente.
Intr-o postare pe Facebook, sirianul Omar Hayssam ii raspunde, din penitenciar, consilierului prezidential Leonard Orban, care spunea ca, in total, in Romania vor ajunge putin peste 1.700 de refugiati, insa ei vor sosi treptat in cele sase centre de primire disponibile si vor fi verificati.
Hayssam sustine ca lucrurile sunt mult mai grave si ca Romania se va confrunta cu un "val de refugiati".
"Nu vreau sa contrazic un oficial al statului roman numai de dragul de a ma baga in seama…, dar sunt totusi un om alfabetizat, cu foarte mult timp la dispozitie si cu un minim acces la informatie… Lucrurile sunt mult mai serioase, problemele mult mai grave si sarcina rezolvarii lor mult mai delicata decat apare in perceptia si mesajul unor inalti demnitari din patria noastra. Considerand fluxul de migranti din tari precum Serbia si Ungaria, in opinia mea, Romania se va confrunta cu un val de refugiati de peste 3.000 de persoane pe zi, in urmatoarele sase luni. Evenimentele din Orientul mai mult sau mai putin apropiat si situatia dintr-o suma de spatii vecine celui european implica o panica acuta in randul populatiei si miscari spectaculoase a mari mase de oameni. Europa Occidentala se va preocupa de administrarea crizei refugiatilor in parametri existenti si va soma tari de granita ale Uniunii, ca Romania, sa-si asume excedentul de migranti pe speze proprii", afirma el.
Conform acestuia, problemele pe care le ridica un flux crescand de imigranti sunt de ordin legal, politienesc, administrativ, sanitar, politic, iar pentru un stat care "depune eforturi substantiale de aderare la Spatiul Schengen", problemele de natura militar-politieneasca, de prevenire a unor riscuri si de mentinere a sigurantei locale si unionale nu sunt usoare si nici binevenite. Mediafax.ro

omar hayssam leonard orban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007738 (s)