News Flash:

SOCANT! O copila de 12 ani a devenit mama! Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului s-a autosesizat

6 Decembrie 2014
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
Nasterea a decurs normal in ciuda varstei fragede a mamei, atat ea cat si micuta nou-nascuta fiind bine.
„O nastere prin cezariana la o fetita de 12 ani, care a nascut o fetita de 3.600 de grame.” E afirmatia cu care dr. Adrian Wiener a descris ceea ce s-a intamplat la Maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, in noaptea de miercuri spre joi.
De loc din satul Ostrov (comuna Birchis), gravida a ajuns la spital cu salvarea. Fiind in travaliu, a fost dusa imediat in sala de nasteri si supusa unei operatii cezariene. A nascut, la termen, o fetita perfect sanatoasa. Motiv de bucurie pentru (mult prea) tanara mama, dar si pentru proaspata bunica, ce i-a fost tot timpul alaturi fetei. In ceea ce-l priveste pe tatal nou-nascutei, se pare ca acesta e plecat la munca in strainatate, scrie tion.ro.
Atat micuta, cat si mama se simt bine si vor pleca, in cateva zile acasa. Chiar daca „acasa” inseamna un trai la limita supravietuirii, e important ca mama si fetita ei raman impreuna. Cu siguranta, bunica va avea un rol important in cresterea celor doi... copii. Caci, in ciuda faptului ca a nascut un copil, mama ramane ea insasi un copil. Doar are 12 ani!
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad s-a autosesizat in acest caz si, prin vocea purtatorului de cuvant, sustine ca va face verificari si va sprijini familia din satul Ostrov. „Noi ocrotim copiii atunci cand e cazul. O vom lua in monitorizare pe fata care a nascut si ii vom acorda consiliere psihologica in ocrotirea copilului” - puncteaza Vanina Vanci.
Din pacate, cazul de fata nu e singular. Si nu poate fi incadrat nici macar la categoria „cazuri foarte rare”. Din totalul celor 2.400 de nasteri care au loc anual in judetul Arad, aproximativ 10% sunt cu mame minore.

nasterea vanina vanci
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006966 (s)