News Flash:

SOCANT! Ministrul apararii a recunoscut pentru Russiatoday.ro ca Fortele navale romane s-au facut de ras la un exercitiu NATO: MORTI DE BETI

31 Iulie 2015
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
nava de razboi
La inceputul lunii martie a.c., a avut loc un exercitiu comun, la care au participat 12 nave, 6 romanesti si 6 din cadrul NATO, in largul Marii Negre. Pe parcursul exercitiului, un avion al Armatei Ruse, IL – 20, a survolat spatiul de desfasurare, la 3.000 m altitudine. Exercitiul de atunci a fost un esec de proportii. Unele mitraliere nu au tras, fiind nevoie de reparatii cu… surubelnita (!). Apoi, in fata unei salupe care simula un atac asupra fregatei „Regina Maria”, avioanele anuntate ca vor ataca nava in doua minute au aparut la 20 de minute si la mare distanta de fregata s.a.m.d., toate acestea in fata ministrului Apararii, Mircea Dusa.„Se fac morti de beti. Seara de seara, praf. Ziua, sa-i vezi cum stau pe punte si dau la peste”, afirma pe siteul russiatoday.ro Valentin Vasilescu, fost comandant al Aeroportului Militar Otopeni.
Un militar de pe fregata „Regina Maria” a decis sa rupa tacerea si sa traga un semnal de alarma privind starea de facto a flotei romane.„Dusa a plecat negru de suparare. Tunurile n-au mers, faza cu mitraliera a fost incredibila. Ce vrei, frate, e jale! Dusa le-a zis sa faca fisele cu cele necesare sa intre in santier, dar asa e mereu, nu va fi nimic. S-au mai facut din-astea si nu s-a intamplat nimic”, ne-a spus militarul, care a continuat cu acuzatii grave la adresa comandantilor.„De cand a venit asta (comandantul Flotei, comandorul Tiberiu-Liviu Chodan – n.r.), e nenorocire. Se strang toti (comandantii – n.r.) sus la ei la careu si se fac morti de beti. Seara de seara, praf. Ziua, sa-i vezi cum stau pe punte si dau la peste”, ne-a mai precizat militarul, mai spune russiatoday.ro, potrivit flux24.ro.
Ministrul roman al apararii a vorbit cu autorul articolului de la russiatoday.ro si a recunoscut partial situatia. „Le-am solicitat sa procedeze la actele pentru intrare in santier. Mai multe nu pot sa discut despre asa ceva pe telefon, sunt si la o aplicatie acum. Va intra (fregata – n.r.) in faza a doua de modernizare, de reparatii si verificari”, a spus Mircea Dusa.
Din martie si pana astazi, nici vorba de reparatii de santier. Mai mult, navele, desi au nevoi urgente de reparatii, nu doar ca nu intra in santier, ba chiar participa la aplicatii navale, precum Sea Shield 15 (Scut de Mare 15), mai afirma Valentin Vasilescu.

mircea dusa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006145 (s)