News Flash:

SOCANT! Dieta care ucide la fel ca tigarile

2 Decembrie 2016
968 Vizualizari | 0 Comentarii
diet
Persoanele care au o dieta bogata in proteine au un risc mai mare de a face cancer. Probabilitatea de imbolnavire este similara cu cea a unei persoane care fumeaza 20 de tigari pe zi, avertizeaza specialistii.

Proteinele sunt importante pentru organism, insa in exces pot avea efecte nefaste asupra sanatatii, anunta Maxi Sciences, citand un studiu aparut in publicatia "Cell Metabolism", noteaza ziare.com.

Potrivit cercetarii efectuate de oamenii de stiinta americani de la Universitatea California de Sud, un regim alimentar bogat in proteine ar fi la fel de nociv ca si tigarile, in cazul unei persoane de varsta mijlocie.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au monitorizat peste 6.000 de persoane cu varsta de peste 50 de ani. S-a observat ca persoanele cu o alimentatie foarte bogata in proteine de origine animala (carne, lapte, branza) au un risc de patru ori mai mare de a face un cancer. Acest risc este comparabil cu efectele nefaste produse de 20 de tigari fumate zilnic.

Un consum mare de proteine duce la cresterea nivelului hormonului de crestere (IGF-I), responsabil atat de crestere, in cazul copiilor, dar si de favorizarea riscului de cancer. Potrivit specialistilor, o persoana de 60 de ani ar trebui sa consume zilnic 48 de grame de proteine.

proteine cancer imbolnavire organism exces efecte nefaste
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007535 (s)