News Flash:

SOCANT! Cum l-au scapat printre degete autoritatile belgiene pe unul dintre teroristii de la aeroport. El a participat si la actiunile teroriste de la Paris

23 Martie 2016
999 Vizualizari | 0 Comentarii
Najim Laachraoui
Al treilea suspect care are legatura cu atentatul comis marti la aeroportul international Bruxelles-Zaventem si aflat inca in libertate este Najim Laachraoui, un barbat deja cautat de politia belgiana inca de acum doua zile, relateaza cotidianul belgian La Derniere Heure, citat de Reuters.
Parchetul federal belgian a anuntat luni ca unul dintre complicii comandourilor care au comis atentatele de la Paris, cunoscut sub identitatea falsa de Soufiane Kayal, a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui. ''Ancheta a putut sa stabileasca ca numitul Soufiane Kayal poate fi identificat ca fiind numitul Laachraoui Najim, nascut la 18 mai 1991, plecat in Siria in februarie 2013'', a afirmat Parchetul intr-un comunicat, fara a-i preciza nationalitatea.
Sub aceasta identitate falsa a fost inchiriata locuinta perchezitionata la 26 noiembrie 2015 la Auvelais, in apropiere de Namur. Casa a fost folosita pentru pregatirea atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morti si sute raniti.
''Urme de ADN ale lui Laachraoui Najim au fost descoperite in casa inchiriata la Auvelais, precum si in apartamentul de pe Rue Henri Bergé din cartierul Schaerbeek din Bruxelles, care ar fi fost utilizate de gruparea terorista'', a precizat luni Parchetul belgian, lansand un nou apel la martori pentru informatii care pot duce la gasirea acestuia.
Laachraoui a fost controlat si cand se afla intr-o masina, la 9 septembrie, sub identitatea falsa de Soufiane Kayal, la frontiera austro-ungara, in compania lui Salah Abdeslam si Mohamed Belkaid, un algerian in varsta de 35 de ani impuscat mortal de politia saptamana trecuta la Forest, in sud-vestul regiunii Bruxelles.
Anchetatorii ii suspecteaza pe Laachraoui si Belkaid ca au fost in legatura telefonica cu unii dintre atentatori sinucigasi in seara de 13 noiembrie 2015, in care au fost comise atentatele de la Paris.
Atentatele comise marti dimineata la aeroportul international Bruxelles-Zaventem si statia de metrou Maelbeek din capitala belgiana s-au soldat cu cel putin 34 de morti si 230 de raniti.
AGERPRES

bruxelles-zaventem najim laachraoui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004940 (s)