News Flash:

SOCANT! Bilantul victimelor exploziei de la Gaziantep a crescut la 50 de morti (VIDEO)

21 August 2016
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
explozie nunta
Bilantul provizoriu al victimelor atentatului cu bomba comis sambata seara la o nunta in Gaziantep, in sudul Turciei, aproape de frontiera siriana, a crescut la 50 de morti, a anuntat duminica biroul guvernatorului local, citat de AFP.
Bilantul precedent era de 30 de morti si 94 de raniti. Presedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat ca acest atac a fost comis 'probabil' de gruparea jihadista Statului Islamic.
'Vreau sa subliniez inca o data ca nu exista nicio diferenta intre tentativa de lovitura de stat din 15 iulie, in care am pierdut 240 de cetateni, comisa de FETO (reteaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumeste FETO — Organizatia Terorista Fethullah Gulen, potrivit siglei in limba turca — n.r.), intre PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizatie terorista de catre Turcia, SUA si UE — n.r.), care numai in ultima luna a ucis 70 de membri ai fortelor de securitate (...) si atentatul din Gaziantep, probabil comis de catre Daesh", mentioneaza seful statului turc intr-un comunicat.
Acesta asigura ca astfel de provocari nu vor reusi sa compromita unitatea, convietuirea si fraternitatea din tara.
Premierul turc, Binali Yildirim, a condamnat de asemenea atentatul intr-un comunicat in care cere natiunii "rabdare si tarie", transmite EFE, iar vicepremierul Mehmet Simsek a subliniat "convietuirea" diverselor grupuri etnice, precum turcii, kurzii si arabii, in Gaziantep, oras situat la circa 50 de kilometri de frontiera cu Siria, laudand raspunsul populatiei care s-a pozitionat imediat impotriva atacului.
Formatiunea pro-kurda Partidul Democratic al Poporului (HDP) a anuntat ca mirii de la nunta erau membri ai sai, iar printre cei ucisi se regasesc de asemenea femei si copii.
AGERPRES

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005023 (s)