News Flash:

SOCANT! Bilantul victimelor ca urmare a incendiilor de padure din Portugalia a ajuns la 62 de mortii

19 Iunie 2017
854 Vizualizari | 0 Comentarii
masini arse
Cel putin 62 de persoane au fost ucise, iar mai multe au fost date disparute, in urma incendiilor de padure care au avut loc sambata si duminica in centrul Portugaliei, cel mai grav dezastru din tara in ultimele decenii, relateaza site-ul agentiei The Associated Press.
Incendiul a fost declansat sambata dupa-amiaza in orasul Pedrogao Grande, aflat la 50 de kilometri sud-est de Coimbra. La mai bine de 24 de ore dupa, focul nu a fost stins pe unele dealuri din centrul Portugaliei.
Un fulger ar fi provocat focul, pe fondul unei furtuni uscate. Portugalia este predispusa la incendii forestiere in lunile de vara, cand sunt inregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.
Bilantul revizuit al victimelor indica 62 de morti si peste 50 de raniti. Peste 350 de soldati si 700 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiile si pentru a salva persoanele afectate.
Premierul portughez Antonio Costa a declarat ca "dimensiunile acestui incendiu au cauzat o tragedie umana dincolo de oricare alt eveniment din memoria noastra".
Uniunea Europeana a oferit asistenta Portugaliei, mai multe unitati pentru stingerea incendiilor fiind trimise din Spania, Franta si Grecia. Mai multi lideri ai lumii, printre care presedintele francez Emmanuel Macron, Papa Francisc sau premierul spaniol Mariano Rajoy, au transmis mesaje de solidaritate catre statul portughez. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006125 (s)