News Flash:

SOCANT - Atac terorist in Turcia: Cel putin 30 de morti si peste 90 de raniti la o nunta/VIDEO

21 August 2016
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
atac nunta
Cel putin 30 de persoane au murit, iar alte 94 au fost ranite intr-o explozie care a avut loc la o nunta in sudul Turciei, la Gaziantep, localitate situata la aproximativ 95 km de orasul sirian Alep, sfasiat de razboi. Autoritatile turce au precizat ca ar fi vorba de un atac terorist, relateaza BBC News online.
AVERTISMENT! Imaginile video nu sunt recomandate persoanelor sensibile
Guvernatorul regional Ali Yerlikaya a declarat ca explozia este un "atac terorist", provocata de un atentator sinucigas, relateaza agentia de presa Anadolu, citata de BBC.
Potrivit CNN, autoritatile suspecteaza ca deflagratia a fost pusa la cale de gruparea terorista Stat Islamic sau PKK, dar niciuna din organizatiile extremiste nu a revendicat atacul.
Vicepremierul turc Mehmet Simsek a spus ca este vorba de un atac "barbar" ce ar fi fost comis de un terorist sinucigas, in timp ce parlamentarul Samil Tayyar a sugerat ca primele informatii indica ca gruparea militanta Stat Islamic ar fi responsabila pentru atentat, transmite Reuters.
Mahmut Togrul, un parlamentar pro-kurd din provincia Gaziantep, a declarat pentru Reuters ca incidentul a avut loc la o nunta kurda. In trecut, gruparea terorista Stat Islamic a comis mai mult atentate impotriva kurzilor.
Intr-un comunicat dat publicitatii duminica, presedintele turc Tayyip Erdogan afirma ca nu exista "nicio diferenta" intre organizatia clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara ca ar fi orchestrat tentativa de lovitura de stat de la 15 iulie, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)si "Daesh (acronimul pentru Stat Islamic in limba araba), care cel mai probabil poarta responsabilitatea pentru atacul de la Gaziantep," relateaza postul de televiziune France24 pe pagina electronica.
"Tara noastra si natiunea noastra au din nou doar un singur mesaj de transmis celor care ne ataca - nu veti reusi!," a mai spus liderul de la Ankara.
Erdogan a precizat ca scopul unor astfel de atacuri, precum cel de la Gaziantep, este acela de starni neintelegeri intre diferitele grupuri etnice din Turcia, cum ar fi arabi, kurzi si turcmeni si "sa incite la diviziune pe criterii etnice si religioase."
Multi jihadisti considera kurzii ca fiind unul dintre principalii lor dusmani, militiile kurde jucand un rol important in lupta impotriva Stat Islamic atat in Siria, cat si in Irak.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005053 (s)