News Flash:

SOCANT! Aceasta este cea mai periculoasa branza din comert! Vei avea un soc cand afli ce contine - VIDEO

23 Martie 2016
10510 Vizualizari | 0 Comentarii
casu
Casu Marzu e o branza traditionala din Sardinia, produsa din lapte de oaie. In limba italiana, numele ei e formaggio marcio, adica "branza putrezita". Nu este o exagerare, pentru ca aceasta branza se consuma atunci cand se umple de larve vii de viermi.
Spre deosebire de branza obisnuita, Casu Marzu e dusa dincolo de fermentarea obisnuita a branzeturilor, pana la stadiul de descompunere, provocata de enzimele digestive ale larvelor unei muste, Piophila casei.
Larvele sunt introduse intentionat in branza pentru a accelera fermentarea si descompunerea grasimilor din branza. Branza are o textura moale si in interior se formeaza un lichid.
Larvele au forma unor viermi transparenti, lungi de 8 milimetri. Cand sunt deranjate larvele se pot propulsa in aer pana la 15 centimetri, adesea tintind ochii. Unii consumatori indeparteaza larvele inainte sa manance branza, altii le mananca cu totul.
Aceasta branza a fost interzisa in toata Uniunea Europeana insa mai poate fi gasita in Sardinia, unde se produce si se vinde pe ascuns, doar cunoscatorilor. Urmareste in materialul video urmator cum arata neobisnuita branza: 

Galerie Video


casu marzu sardinia larvele aceasta branza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1398 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006957 (s)