News Flash:

SOC! Sute de mii de lei au disparut din conturile Primariei Timisoara. Ce spune primarul Robu

7 Martie 2015
1714 Vizualizari | 0 Comentarii
800.000 de lei au disparut din conturile Primariei Timisoara. Banii care reprezinta garantia de buna practica pentru o lucrare efectuata in 2009 la Bulevardul Liviu Rebreanu. Suma a fost retinuta atunci de la constructor pentru ca lucrarile nu au intrunit toate criteriile din caietul de sarcini, o arata si o expertiza realizata de o firma din Ungaria. La solicitarea Digi24 Timisoara, conducerea Directiei Tehnice a facut public faptul ca soldul contului unde trebuiau sa fie banii este zero. A intrat si primarul pe fir si a aflat ca banii au fost restituiti ilegal constructorului.
In 2009, firma Confort, detinuta de Georgica Cornu, supranumit ”regele asfaltului din Banat”, preda primariei lucrarea de modernizare a bulevardului Liviu Rebreanu, in valoare de 16 milioane de lei. Din aceasta suma, 5%, adica 800.000 de lei, au ramas intr-un cont al primariei pentru ca lucrarea nu a fost facuta in conformitate cu caietul de sarcini. Acum, in cont nu mai este niciun leu.
Potrivit raspunsului transmis Digi24 Timisoara de Directia Tehnica a Primariei Timisoara, „Dupa primirea raspunsului ca in contul respectiv nu a fost transferata nicio suma si ca soldul acestuia este zero, prin adresa 023914 din 03.11.2011, am solicitat Directiei Economice si Serviciului Juridic sa faca demersurile legale pentru recuperarea garantiei aferente lucrarii, avand in vedere ca procesul verbal de receptie finala nu a fost incheiat, deoarece nu a expirat perioada de garantie".
A urmat timp de trei ani un schimb de adrese intre cele doua directii. Cea Tehnica vrea sa stie unde sunt banii, cea Economica nu stie. A intrat si primarul pe fir si a aflat unde a disparut suma.
”Se pare ca s-a produs o neregula, probabil este o ilegalitate, nu e de competenta mea sa fac astfel de incadrari, in ceea ce priveste acea suma de garantie de buna executie. Nu cunosc in ce imprejurari si cu aprobarea cui ea a fost returnata firmei care a efectuat lucrarea. Pentru asa ceva trebuie sa se efectueze o ancheta a organelor judiciare. Nu stiu, intervine procuratura, intevine politia, nu ma pricep la lucrurile acestea. Dar, fara indoiala ca trebuie sa se clarifice ce s-a intamplat”, anunta Nicolae Robu, primarul Timisoarei.
Nici macar alesii locali care erau in functie in perioada 2008 - 2012 nu stiau ca acei bani au ajuns ilegal inapoi la firma de constructii, scrie Digi24 Timisoara.
”Nu am stiut nimic pana nu am fost informat de dumneavoastra, adica de presa. Am citit cu surprindere, ca sa nu spun cu stupefactie, adresa Directiei de Comunicare din cadrul Primariei Municipiului Timisoara si situatia este cel putin ciudata. Lipsa de reactie si, mai ales, lipsa de transparenta si, nu in ultimul rand, lipsa de informatii de la nivelul directiilor din munipipalitate ma ingrijoreaza”, sustine Radu Toanca, consilier local.
Problema este ca nu se stie nici acum cine a semnat transferul de bani. Mai ales ca, potrivit expertizei tehnice, lucrarea avea nevoie de reparatii inca din 2009. Peste 40 de somatii au fost trimise constructorului pentru a remedia problemele, dar acesta nu s-a conformat. Expertiza demonstreaza ca stratul de asfalt este prea subtire, a prezentat fisuri inca de la inceput, iar 60% din suprafata bulevardului este denivelata.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009568 (s)