News Flash:

SOC! Primaria Timisoara, "vizitata" de DNA!

22 Octombrie 2014
623 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu
DNA a descins la Primaria Timisoara, marti dimineata. Procurorii cauta documente legate de finantarea de care s-a bucurat echipa de fotbal Poli Timisoara in timpul fostei administratii. Vorbim despre banii alocati in trecut clubului patronat de Marian Iancu. Finantarea acestei echipe a fost declarata ilegala in urma unui control al Curtii de Conturi.
Viceprimarul Traian Stoia, caruia i-au fost luate aproape toate atributiile de catre primarul Timisoarei Nicolae Robu, punea chiar luni o intrebare legata de acest fapt.
„As putea pune o intrebare. Exista sentinta ca 7,5 milioane de euro de la primarie s-au dat lui Iancu, ilegal. E o intrebare: ce a facut primaria? O sa raspunda: ne-am inscris la masa credala. Dar care masa credala? Ca Iancu a primit, s-a facut o intelegere in care se spune ca-i asociere. Primaria trebuia sa-i dea lui 2,5 milioane euro pe an si Iancu era obligat, sub sanctiuni penale, sa-i strice. Omul s-a conformat, i-a papat. Primaria si-a indeplinit si ea obligatia, a dat cele 2,5 milioane, cu exceptia ultimei transe din ultimul an din mandatul trecut, cand datorita opozitiei vehemente pe care am facut-o eu nu s-au mai dat banii. Sunt si alte intrebari”, spunea luni Traian Stoia.
UPDATE. Primarul Nicolae Robu a refuzat sa ofere prea multe detalii dupa intalnirea cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intalnire la care au fost convocati reprezentanti ai Serviciului Juridic, ai Directiei Economice si ai Directiei de Comunicare. A spus doar ca au fost solicitate documente se refera la finantarea fotbalului in perioada 2008-2011, cand nu era el primar al Timisoarei.
„Nu ma intrebati pe mine, intrebati DNA-ul. N-au fost la mine, nu au fost la mine in birou, au fost la Institutia Primariei pentru a se documenta in privinta perioadei 2008 – 2011, cand eu n-am fost primar si, drept urmare, nu am ce sa va spun pe acest subiect, respectiv la finantarea fotbalului. Au venit sa ceara documentele nominalizate, mai mult nu am ce sa va spun. Documentele vor fi cautate in arhiva, sunt acte din 2008… Nu aveti ce sa discutati cu mine pe acest subiect, pentru ca nu am ce sa va spun”, a declarat Robu.
Va reamintim ca reprezentantii Curtii de Conturi au stabilit ca in trecut s-au alocat bani publici ilegal de la Primaria Timisoara pentru sustinerea clubului de fotbal Politehnica, a societatii patronate de Marian Iancu, estimand un prejudiciu de aproximativ 7 milioane de euro, scrie tion.ro.
„Finantarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice este limitata la entitatile fara scop lucrativ, excluzand, deci, societatile comerciale pe actiuni al caror scop este unul patrimonial si priveste obtinerea de profit. Astfel sumele alocate din bugetul local al municipiului Timisoara catre SC Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest SA nu au indeplinit conditiile de legalitate in ceea ce priveste acordarea acestora. In conditiile in care contractul de asociere incheiat cu SC Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest SA s-a produs cu incalcarea legislatiei in materie, nici chiar respectarea prevederilor acestuia nu a fost realizata”, se arata in raportul realizat in urma auditului facut de Camera de Conturi a judetului Timis, in cursul anului 2012, la primarie. Organele de control au stabilit atunci si ca trebuie luate masurile legale pentru recuperarea banilor..
Primarul Nicolae Robu declara insa ulterior ca administratia Ciuhandu nu a gresit in privinta acestor alocari de fonduri.

traian stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 23 queries | Mysql time :0.046659 (s)