News Flash:

SOC in justitie! Gabriel Oprea, Sebastian Ghita si Dan Sova scapa de DOSARE

6 Septembrie 2017
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea2 1
E soc in justitie, dupa ce mai multi politicieni scapa de toate probele stranse la dosar in timpul procesului pe fond dintr-un motiv simplu: unul dintre judecatori se pensioneaza! Asa se faca ca procesul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman, va fi reluat de la zero, au decis, marti, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Decizia a fost luata in conditiile in care judecatoarea Anamaria Dascalu nu va mai face parte din acest complet, fiind inlocuita de Constantin Epure. Astfel, a fost invocata o decizie a CEDO, fiind pusa in discutie din oficiu reluarea procesului. Avocatii au fost de acord cu reluarea procesului, astfel ca instanta suprema a stabilit un nou termen pentru data de 3 octombrie.
O decizie similara a fost luata, marti, de instanta suprema si in procesul in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este judecat pentru marturie mincionoasa. Magistratii au decis reluarea procesului, iar un nou termen in acest dosar a fost stabilit tot pentru 3 octombrie. Acelasi complet judeca si procesul fostului vicepremier Gabriel Oprea, al lui Sebastian Ghita si al lui Dan Sova, fiind de asteptat ca magistratii sa ia o decizie similara. Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, a fost trimis in judecata de DNA in 11 mai 2016, in dosarul masinii de lux cumparate de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) pentru protectia demnitarilor si folosita de Oprea. El este judecat pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
In cazul lui Sebastian Ghita este vorba despre procesul in care omul de afaceri este acuzat ca i-a dat o casa fostului primar din Ploiesti, Iulian Badescu, in schimbul finantarii de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploiesti. In iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Sebastian Ghita si Iulian Badescu sub acuzatiile de dare, respectiv luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani. In cazul fostului senator Dan Sova, este vorba despre procesul "CET Govora", in care este acuzat ca a produs un prejudiciu de un milion de euro complexurilor energetice Turceni si Rovinari. Fostul senator Dan Sova a fost trimis in judecata in ianuarie 2016, fiind acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

justitie dgaspc teleorman casatie justitie anamaria dascalu cedo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005174 (s)