News Flash:

SOC in fotbalul european si mondial! Blatter, Platini si Valcke, suspendati din functii!

8 Octombrie 2015
1084 Vizualizari | 0 Comentarii
platini
Presedintele FIFA, Joseph Blatter, vicepresedintele Michel Platini, care indeplineste si functia de presedinte al UEFA si secretarul general Jerome Valcke au fost suspendati pentru 90 de zile de Comisia de Etica a forului fotbalistic international, informeaza BBC.
Perioada de suspendare a celor trei incepe imediat si se refera la orice activitate nationala si internationala legata de fotbal, putand fi extinsa cu 45 de zile.
Totodata, fostul vicepresedinte al FIFA Chung Mong-joon a fost suspendat sase ani si amendat cu 100.000 de franci elvetieni (91.500 de euro), pentru activitati care au incalcat Codul de Etica al forului, legate de atribuirea organizarii editiilor Cupei Mondiale din 2018 (Rusia) si 2022 (Qatar).
"Baza acestor sanctiuni o reprezinta investigatiile camerei de specialitate a Comisiei de Etica", se arata intr-un comunicat al comisiei.
Blatter, Valcke si Platini sunt cercetati de Comisa de Etica a FIFA pentru fapte de coruptie.
In urma cu doua saptamani, Ministerul de Justitie din Elvetia a deschis o procedura penala impotriva presedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de "gestiune frauduloasa" si "abuz de incredere.
Blatter este suspectat ca a efectuat o "plata neloiala" de doua milioane de franci elvetieni in favoarea lui Michel Platini, presedintele UEFA, care are deocamdata calitatea de martor in acest dosar. Aceasta plata s-a facut in 2011, in prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini intre 1999 si 2002.
Vlacke era deja in stare de suspendare de mai mult timp, fiind banuit de implicare intr-o retea de vanzare ilegala a biletelor la Cupa Mondiala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005959 (s)