News Flash:

SOC! Germania ar putea fi afectata de o criza majora!

4 Ianuarie 2016
1272 Vizualizari | 0 Comentarii
angela merkel 1
Scena politica germana a fost in ultimul deceniu relativ monotona, cu Angela Merkel dominand la nivel national si principalele partide in acord cu toate marile chestiuni, de la imprumuturile in zona euro si refugiati pana la renunaarea definitiva la energia nucleara, scrie Reuters, potrivit Business Insider. Lucrurile s-ar putea schimba insa in 2016, cand in cinci din cele 16 landuri ale tarii vor avea loc alegeri in cadrul pregatirilor pentru viitorul scrutin federal prevazut un an mai tarziu. Nu este vorba numai Angela Merkel, care pare mai vulnerabila ca oricand, din cauza pozitiei sale de deschidere fata de sutele de mii de refugiati sositi din zone de conflict din Orientul Mijlociu, ci si de ascensiunea partidului antiimigrationist Alternativa pentru Germania (AfD), care reprezinta o surpriza pe scena politica germana.

La acestea se adauga o fragmentare fara precedent a electoratului, ceea ce inseamna ca sase partide au sanse legitime de a intra in majoritatea parlamentelor regionale, si politica in Germania, o politica in general a consensului, incepe sa para mai putin predictibila, si potential mai divizata decat a fost o vreme indelungata.Factorul imprevizibil il reprezinta amenintarea cu un atac terorist din partea unor extremisti islamisti pe teritoriul german, un risc iesit in evidenta in ajunul Anului Nou, cand autoritatile au primit o informatie cacetateni irakieni si sirieni planifica atacuri sinucigase cu bombe in gari dinMunchen.

Ar putea fi fatal pentru Angela Merkel, recunosc in particular oficiali de la Berlin, daca un astfel de atac ar fi comis cu succes de persoane care au intrat in Europa odata cu afluxul de imigranti, asa cum a fost cazul a doi indivizi implicati in atacurile din 13 noiembrie de la Paris. Chiar daca Germania va fi scutita de o asemenea oroare, criza refugiatilor va continua sa domine dezbaterea politica in acest an, polarizandu-i pe alegatori si dandu-le curaj oponentilor Angelei Merkel, atat de dreapta, cat si de stanga.

angela merkel energia nucleara orientul mijlociu electoratului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005938 (s)