News Flash:

SOC! Ecaterinei Andronescu, urmarita penal pentru ca ar fi luat mita de la SIVECO

30 Septembrie 2014
595 Vizualizari | 0 Comentarii
ecaterina andronescu
In solicitarea trimisa Parlamentului prin care cere incuviintarea urmaririi penale, DNA sustine ca in perioada in care a fost ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu a favorizat compania SIVECO si a luat mita de la aceasta societate. In schimb, compania ar fi primit tratament preferential la incheierea unor contracte publice. Ecaterina Andronescu face parte din lotul de noua fosti ministri care sunt acuzati de coruptie in legatura cu acordarea unor contracte din domeniul IT. In total este vorba de contracte de peste 1 miliard de euro.
DNA a transmis catre Parlament si catre Administratia Prezidentiala solicitarile de incuviintare a urmaririi penale. Este vorba de o procedura legala care obliga procurorii sa solicite avizul Parlamentului in cazul fostilor ministri care sunt si parlamentari. Ei sunt protejati de urmarirea penala de imunitate. Adica pot fi anchetati numai daca Parlamentul aproba cererea DNA. In cazul fostilor ministri care nu sunt parlamentari, avizul este dat de presedintele Romaniei.
In cazul Ecaterinei Andronescu, avizul este dat de Parlament pentru ca ea este senator PSD, dar DNA cere permisiunea sa o urmareasca penal pentru faptele comise in perioada in care a fost ministru al Educatie. Gandul.info
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1446 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041777 (s)