News Flash:

Slujbe de pomenire a Reginei Ana oficiate in bisericile aradene

3 August 2016
956 Vizualizari | 0 Comentarii
regina ana2 1
Arhiepiscopul Aradului, Timotei, inconjurat de soborul de preoti catedrali, a savarsit in Catedrala arhiepiscopala din Arad o slujba de pomenire a Reginei Ana, care a incetat din viata in cursul zilei de luni, la varsta de 92 de ani, informeaza site-ul Arhiepiscopiei Aradului. 
Cu aceasta ocazie, Timotei a evocat viata si personalitatea Reginei Ana a Romaniei, amintind ca de multe ori ea a vizitat aceste parti ale Aradului, mai ales in preajma sarbatorilor crestine si nu numai, una din resedintele Casei Regale fiind in comuna Savarsin. 
"Noi am socotit potrivit ca la numai cateva ceasuri de la momentul neasteptat al decesului Reginei Ana sa implinim cele de cuviinta dupa randuiala noastra, chiar daca regina a fost membra a Bisericii Romano-Catolice. Noi am cinstit fetele conducatoare, in mod deosebit, mai ales ca restul Familiei Regale este de religie ortodoxa. Asa cum o cunosteam noi, Regina Ana a fost, intotdeauna, apropiata de poporul roman, de tara noastra, de biserica ortodoxa majoritara, respectand toate cultele. Nu o data Regina Ana a fost prezenta in municipiul Arad si au fost momente deosebite in viata localitatii Savarsin cand Familia Regala a fost prezenta la biserica", a mai spus Timotei. 
La slujba de pomenire a participat si Alexandru-Tiberiu Dekany, co-presedinte al Societatii Amicii Regelui Mihai. 
"Astazi este una dintre zilele acelea care, desi stii ca sunt inevitabile, preferi sa crezi ca nu vor veni niciodata. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei! Sincere condoleante Familiei Regale! Dumnezeu sa-l aiba in paza pe Regele Mihai", a declarat, la finalul slujbei de pomenire, Alexandru- Tiberiu Dekany. 
In aceasta saptamana, vor avea loc slujbe de pomenire ale Reginei Ana in biserica ortodoxa din comuna Savarsin. 
"Cu binecuvantarea IPS Timotei, arhiepiscop al Aradului, in biserica din Savarsin vom oficia slujbe de pomenire a Reginei Ana in zilele de miercuri, vineri, sambata si duminica. In primele doua zile, slujbele vor fi oficiate seara, incepand cu ora 18,30, in celelalte doua zile slujbele de pomenire urmand sa inceapa in jurul orei 12,30, dupa Sfanta Liturghie. Doresc sa mai spun ca luni, asa cum se obisnuieste, clopotele bisericii din Savarsin au fost trase in memoria Reginei Ana si se vor trage si in continuare, pana in 13 august, cand va fi ziua inmormantarii", a declarat, pentru AGERPRES, parintele Dorin-Calin Madaluta, preotul din comuna Savarsin. AGERPRES

arhiepiscopiei aradului timotei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005593 (s)