News Flash:

Situatie incredibila intr-un spital din Caras-Severin

2 August 2015
1386 Vizualizari | 0 Comentarii
tomograf
Au primit aparatura de ultima generatie, un computer tomograf nou-nout, care costa cateva milioane de euro, dar cine sa il foloseasca? Nu e vorba, pacienti sunt, slava Domnului, insa lipseste… medicul specialist. Cu alte cuvinte nu are cine sa faca investigatia si nici cine sa citeasca rezultatul. Se intampla la Spitalul din Moldova Noua.
„In momentul de fata, suntem in criza, un pic, cu medicii. Problema este destul de spinoasa, cu computerul tomograf, care este un instrument extraordinar de delicat si scump„, recunoaste pentru expressdebanat.ro Milorad Braila, directorul spitalului, potrivit opiniatimisoarei.ro.
Aparatul ar trebui sa deserveasca 30.000 de locuitori de pe Clisura Dunarii. Managerul unitatii medicale se gandeste la o solutie de avarie. Noroc cu internetul.
„Am discutat cu medic radiolog, care sa ne sprijine, daca nu se poate cumva sa vina in Moldova Noua sa stea permanent, macar sa vina sa ne sustina si sa facem citire on-line, ca asemenea instrument ne permite acest lucru, deoarece totul este computerizat. Deci, daca instruieste bine asistentul, ii poate trimite on-line cd-ul, ce trebuie, si il poate citi de la distanta. Bineinteles, ca nu o sa ne multumim numai la distanta, omul o sa mai vina incoace. Dar, in prima faza, pana gasim un medic care sa fie dispus sa stea permanent la noi, si asta se va confirma din punctul de vedere al necesitatii, daca sunt cazuri care necesita acest serviciu, daca avem pacienti numerosi care solicita si, bineinteles, o sa facem tot posibilul sa avem si medicul permanent. Deci, fiind un  lucru nou, care trebuie explorat si vazut care sunt solicitarile, in masura aceasta ne vom orienta si noi  sa facem ce se poate, cat mai bine, pentru localitatea noastra si zona pe care o deservim. De fapt, noi deservim toata Clisura, e vorba de 30.000 de suflete, aproape”, mai spune directorul Milorad Braila.
Probleme cu lipsa doctorilor sunt si la Ambulatoriul spitalului, iar managerul sustine ca se afla in discutii cu mai multi medici rezidenti sa ii aduca pe Clisura Dunarii.

moldova noua radiolog milorad braila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005616 (s)