News Flash:

Singur de Sarbatori? Iata cum poti sa treci mai usor peste asta

28 Decembrie 2015
1306 Vizualizari | 0 Comentarii
singuratate
De obicei, Sarbatorile se petrec in familie. Filmele si spoturile publicitare promoveaza aceasta perioada ca fiind pe deplin fericita numai daca este petrecuta in familie, in jurul unei mese imbelsugate, alaturi de cei dragi, fie ca este vorba despre partenerul de viata, fie ca este vorba despre rude.

Totusi, ce este de facut daca esti singur in aceasta perioada? Daca nu ai un el sau o ea alaturi de care sa iti petreci Sarbatorile, nu pot sa te inchizi in casa si sa te intristezi. Huffington Post prezinta o lista de sugestii in ceea ce priveste activitatile carora poti sa te dedici pentru a resimti mai putin singuratatea in aceste zile, noteaza ziare.com.

Da o petrecere pentru cei singuri

Probabil iti imaginezi ca sunt sanse sa nu fii singura persoana care nu are pe nimeni alaturi de Sarbatori. Incearca sa gasesti mai multe persoane singure si sa le aduni la un loc in cadrul unei petreceri. Ideal ar fi sa aduni in anturajul tau de Sarbatori astfel de oameni si sa ii faci sa se distreze in cadrul unui eveniment cu multa mancare delicioasa si voie buna.

Fa voluntariat

In aceasta perioada cantinele si centrele sociale au foarte multa treaba, iar o mana de ajutor ar fi mai mult decat binevenita celor care le administreaza. Faptul ca ii ajuti pe altii te va face sa te simti mai putin mai utila.

Ia-ti o vacanta

Daca iti permite situatia financiara, mergi intr-o scurta vacanta. In cazul in care nu ai nicio idee, iti oferim ca sugestii un scurt concediu la mare, un pachet turistic la un centru spa, o excursie la munte sau chiar o deplasare pentru persoane singure, in cazul in care vrei sa iti gasesti si unpartener sau o partenera.

In cazul in care nu iti permiti o deplasare scumpa de Sarbatori, este suficient sa mergi si la 100 de kilometri distanta de casa ca sa simti ca ati schimbat putin atmosfera. Pana la urma, este si acesta un mic rasfat.

Invata sau experimenteaza ceva nou

In mod cert exista lucruri pe care ai vrut de mult sa inveti sa le faci, dar nu ai gasit niciodata timp pentru ele. De Sarbatori este momentul sa inveti sa scrii, sa pictezi, sa faci bijuterii, sa inveti sa faci reamenajari interioare, sa incerci yoga sau sa construiesti un site. Poti folosi timpul acesta pentru a incepe sa scrii cartea pe care de atata timp ti-ai propus sa o scrii sau sa redactezi scenariul cinematografic pe care ai visat de mult sa il concepi.

Pregateste pachete pentru cei dragi

Daca le duci lipsa celor dragi o solutie pentru a-ti alina dorul ar fi sa le pregatesti niste cadouri personalizate. Cauta niste sfaturi si niste materiale pentru ornamente de Craciun si pregateste pentru fiecare dintre cei dragi cate un pachetel care sa contina un mic cadou. In mod cert il vor aprecia, mai ales daca va fi facut chiar de mana ta.

Urmareste filme pe banda rulanta

Filmele reprezinta mereu o solutie buna de petrecere a timpului liber atunci cand esti singur. Descopera un gen de pelicule sau un regizor care sa iti placa si vizioneaza cat mai multe filme. In felul acesta vei avea un subiect de discutie atunci cand te vei intoarce din vacanta.

Apuca-te de curatenie

Intotdeauna ne simtim bine atunci cand in jurul nostru este totul curat si pus in ordine. Daca ai timp din belsug de Sarbatori, ai putea sa il folosesti pentru a-ti face ordine prin casa. Asta iti va da un sentiment de implinire.

Invata sa gatesti

Gatitul poate fi extrem de amuzant atunci cand ai mult timp liber, ca sa nu mai vorbim de faptul ca este si o activitate practica. Uita-te la emisiuni de gatit sau cauta pe Internet retete noi. Nu iti face probleme ca nu va avea cine sa manance ceea ce gatesti, pentru ca meriti si tu un rasfat culinar inainte de cura de detoxifiere de dupa Sarbatori.

Suna-i pe cei dragi

Indiferent cine sunt persoanele cu care vrei sa iti petreci Sarbatorile, fie ca este vorba despre rude, de un partener pe care il ai la distanta sau de prieteni apropiati, evita sa le trimiti mesaje banale si impersonale. Apeleaza la metoda clasica si da-le telefoane, caci in mod cert se vor bucura sa iti auda vocea.

Munceste

In cazul in care chiar nu ai ce sa faci de Sarbatori sau cu cine sa ti le petreci, spune-le sefilor ca vrei sa lucrezi in aceasta perioada. In felul acesta te vei simti utila, le vei face un favor si colegilor, timpul va trece mai usor, iar la final te vei alege si cu niste bani in plus. 

sarbatorile familie mese imbelsugate fa voluntariat munceste
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004339 (s)