News Flash:

Sindromul parului urat mirositor - Cum il recunosti

23 Februarie 2018
975 Vizualizari | 0 Comentarii
parul

Dupa o noapte de mers in club sau un gratar cu prietenii este normal ca parul tau sa miroasa a fum, dar totul se rezolva foarte usor cu un simplu spalat, cand aplici sampon si balsam. Dar ce ai face daca acest miros nu ar disparea niciodata, oricat de atent esti la igiena?

Potrivit Daily Mail, exista persoane care sufera de sindromul parului urat mirositor, o afectiune care le poate pune in situatii jenante, fiind judecate si catalogate de alti oameni care nu stiu ca ele se confrunta cu o reala problema.

"Vinovatul este reprezentat de anumite glande care produc sebum", spune dr. Glenn Lyons, de la clinica Philip Kingsley Trichological. "Cu cat este mai uleios parul, cu atat este mai predispus la miros neplacut, din cauza ca atrage elemente poluante, chimicale si fum. Scalpul are multe asemenea glande, precum si unele care secreta transpiratie, asa ca indiferent de ce sampon folosesc, unii oameni dezvolta mirosuri in fiecare zi".

Tot Glenn spune ca daca parul tau este in general uscat, nu ai de ce sa-ti faci griji, dar daca este mai gras si, pe deasupra, folosesti si multe produse cosmetice (fixativ, spuma), ai mai multe sanse sa dezvolti aceasta afectiune". Schimbarile hormonale o pot declansa, de asemenea.

In combinatie cu aceasta mai pot aparea acneea si iritatii ale pielii, mai ales in cazul in care ai un dezechilibru hormonal. Primul pas care trebuie facut este sa reduci productia de sebum, lucru care se poate efectua prin spalarea frecventa, chiar si de doua ori pe zi, in cazurile extreme. Foloseste un sampon usor, pentru a nu irita pielea.


Alt motiv pentru emanarea mirosului neplacut este reprezentat de o dieta total neadecvata, astfel incat corpul tau elimina foarte multe toxine. In plus, o cauza mai rara, dar deloc de neglijat, o reprezinta infectiile cu diferite ciuperci. Acestea pot afecta interiorul sau exteriorul firului de par.

Cum poti evita acesta problema? Nu te peria cu obiectele altei persoane, pentru ca poti lua fel de fel de bacterii si microbi si astfel se declanseaza diverse afectiuni. Daca, totusi, ai contractat o asemenea problema, stai departe de umezeala si mergi la doctor pentru a-ti prescrie produse speciale care sa o trateze.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006425 (s)