News Flash:

Sindicalistii Metrorex ameninta cu greva generala

14 Octombrie 2016
891 Vizualizari | 0 Comentarii
metrou
Reprezentantii sindicatului Unitatea Sindicatul Liber Metrou si cei ai Metrorex au avut, joi, o noua runda de negocieri pentru incheierea unui nou Contract Colectiv de munca pentru anul 2016-2017.
"Negocierile au durat mai bine de 5 ore, dar din pacate anumite puncte au ramas in divergenta (in special cele referitoare la imbunatatirea conditiilor de munca). In acest moment exista premisele declansarii unui conflict colectiv de munca la nivel de Metrorex SA, ceea ce poate conduce la greva generala si la blocarea circulatiei trenurilor de metrou", transmit sindicalistii.
La ultimul protest, din aprilie 2014, sindicalistii de la metrou reclamau ca nu se respecta contractul colectiv de munca si faptul ca Metrorex a modificat organigrama, desfiintand doua departamente importante.
Ultima greva a angajatilor de la metrou care a presupus suspendarea circulatiei trenurilor in subteran a avut loc in urma cu sase ani. In mai 2010, timp de 7 ore, intr-o zi lucratoare, niciun metrou nu a mai circulat intre orele 4.00 si 12.00, astfel ca RATB a suplimentat transportul de suprafata pentru a prelua fluxul mare de bucuresteni. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007968 (s)