News Flash:

Sindicalistii din Sanatate vor picheta joi sediul Ministerului Sanatatii

6 Aprilie 2016
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
greva sanatatae1
Sindicalistii din sanatate vor picheta sediul Ministerului Sanatatii, joi, intre orele 12.00 si 14.00, in semn de protest fata de " ignorarea aspectelor privind drepturile salariatilor" si "incalcarea prevederilor Codului Muncii in ceea ce priveste timpul de munca si timpul de odihna", informeaza reprezentantii medicilor.
Potrivit unui comunicat "Federatia Sindicala Hipocrat, Sindicatul Promedica si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania - C.F.S.M.R., picheteaza Ministerul Sanatatii pe 7 aprilie, de Ziua Mondiala a Sanatatii".
"Membrii de sindicat din Federatia Sindicala Hipocrat, Sindicatul Promedica si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania sunt indignati de lipsa de predictibilitate a reformei din Sanatate si de ignorarea aspectelor privind drepturile salariatilor, prin incalcarea prevederilor Codului Muncii in ceea ce priveste timpul de munca si timpul de odihna, ce duce la scaderea alarmanta a calitatii actului medical" se mai spune in comunicat.
Sindicalistii din sanatate au protestat si pe 31 martie, atunci cand au pichetat sediul Ministerului Muncii dupa ce s-a anulat intalnirea de la Camera Deputatilor, care ar fi trebuit sa aiba intre membrii din Comisia de Sanatate si sindicalisti.
Peste 12.000 de angajati din sistemul sanitar din toata tara au protestat intre 21 si 27 martie prin greva de tip japonez iar potrivit calendarului anuntat de sindicate, pe 11 – 17 aprilie va fi greva de avertisment, cu incetarea activitatii timp de doua ore.
Daca pana atunci revendicarile sindicalistilor nu vor fi solutionate, pe 18 aprilie medicii vor declansa greva generala, cu sustinerea unei treimi din activitate medicala si asigurarea urgentelor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006213 (s)