News Flash:

Sindicalistii din invatamant cer masuri de protectie pentru profesori, dupa ce o profesoara din Teleorman a fost lovita de un elev

4 Decembrie 2017
845 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) cere Guvernului masuri de protectie pentru profesori, dupa cazul din Teleorman, unde o profesoara a fost batjocorita si lovita de un elev. Peste 19.000 de cazuri de violenta s-au inregistrat intr-un singur an in scoli.
FSLI arata, intr-un comunicat, ca a depus la Parlament inca din anul 2015 un proiect de act normativ, preluat de un grup de parlamentari, prin care a cerut masuri de protectie, dar proiectul zace si acum in sertarele Parlamentului.

Initiativa a venit ca urmare a numeroaselor cazuri de violenta din scoli, iar pana acum autoritatile nu au reusit sa rezolve aceasta problema, arata FSLI.

”FSLI este impotriva actelor de violenta, abuz sau vandalism care au loc in orice spatiu public, cu atat mai mult in unitatile de invatamant. Statistici ale Ministerului Educatiei din anul 2015 arata ca in fiecare zi sunt raportate 70 de cazuri de violenta in scoli, victime fiind atat elevi, cat si cadre didactice. Potrivit cifrelor furnizate de Ministerul Educatiei, la nivelul anului 2015, peste 19.000 de cazuri de violenta au fost inregistrate in scoli. Cifrele sunt insa si mai mari, intrucat multe dintre cazuri nu sunt raportate la nivelul inspectoratelor scolare”, se arata in comunicatul citat.
Sindicalistii sustin ca sunt revoltati in urma imaginilor aparute in presa, in care un cadru didactic din Teleorman este umilit, batjocorit si agresat de catre elevii sai.

”Anul trecut un cadru didactic din judetul Botosani a fost lovit cu violenta de un parinte chiar in fata colectivului de elevi, fiind transportat la spital. FSLI a demonstrat ca este un partener real al elevilor si al parintilor si, pentru ca ne dorim un sistem de educatie sanatos, atragem atentia opiniei publice, dar si Guvernului si Parlamentului Romaniei, ca astfel de situatii nu trebuie sa se intample in unitatile de invatamant. Scoala trebuie sa fie mediul care-i formeaza pe tineri pentru a fi buni cetateni si nu un spatiu propice pentru incurajarea aparitiei viitorilor infractori. FSLI solicita Inspectoratului Scolar Teleorman, precum si Ministerului Educatiei sa verifice ce s-a intamplat cu exactitate in unitatea de invatamant si sa ia masurile care se impun, potrivit legislatiei in vigoare”, se mai arata in comunicat.

”Cerem Guvernului si Parlamentului masuri de protectie pentru cadrele didactice, masuri de care beneficiaza alte categorii profesionale. Consideram ca orice atingere a integritatii fizice sau morale a unui cadru didactic trebuie sa fie drastic pedepsita. Suntem convinsi ca parintii ne vor sta alaturi in acest demers, precum si elevii”, a declarat presedintele FSLI , Simion Hancescu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005920 (s)