News Flash:

Sinaia: Turişti prinşi de viscol în instalaţii, salvaţi de angajaţii Teleferic SA şi salvamontişti

22 Decembrie 2014
1094 Vizualizari | 0 Comentarii
Un viscol puternic a afectat, duminica, functionarea instalatiilor de transport pe cablu Cota 1400-Cota 2000, Valea Dorului si Valea Soarelui din Sinaia, turistii prinsi in inslalatii fiind dusi in statia de telecabina de la Cota 2000, unde li s-a dat ceai cald si cafea si apoi au fost coborati in oras.
In jurul orei 14.00 viteza vantului a crescut brusc de la 30 de kilometri pe ora la circa 120 de kilometri pe ora, telecabina care coboara de la Cota 2000 fiind oprita din motive de siguranta, iar telescaunul din Valea Dorului a functionat cu dificultate. Instalatia a mers la relanti, turistii aflati in scaune, cei de pe partie si de la cabana fiind dusi la statia de telecabina, unde li s-a oferit ceai cald si cafea. Dupa circa o ora, telecabina spre Sinaia si-a putut relua activitatea si turistii din Valea Dorului au fost coborati in oras.
Telescaunul din Valea Soarelui, apartinand de Primaria Sinaia, a functionat o perioada si in timpul viscolului, el oprindu-se automat la un moment dat, turistii ramanand in scaune, de unde au fost coborati de salvamontisti.
Pana la lasarea serii, echipele de la Teleferic SA au reusit sa aduca la statia proprie de la Cota 2000 toti turistii care foloseau instalatia din Valea Dorului, telecabina ducandu-i apoi in Sinaia. Potrivit lui Eduard Papadopol, director adjunct al Teleferic Prahova SA, a fost vorba de circa 200 de turisti din Valea Dorului, care in prezent sunt in siguranta in Sinaia.
Mediafax.ro

telecabina sinaia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1035 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039814 (s)