News Flash:

Simulare de atac terorist cu luare de ostatici la Timisoara

5 Octombrie 2016
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
simulare atac
O simulare de atac terorist a avut loc, marti, la Palatul Dicasterial din Timisoara, unde a fost imaginata si o luare de ostatici, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Jandarmi, politisti, pompieri, ofiteri de informatii, precum si trupe speciale de interventie au participat, marti, timp de aproximativ o ora, la o simulare de atac terorist, la Palatul Dicasterial din Timisoara, cladire care gazduieste si Tribunalul Timis.
A fost simulata o luare de ostatici de catre un grup inarmat a persoanelor aflate intr-o sala de judecata, iar fortele speciale si antiteroriste ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis au patruns pentru a anihila persoanele inarmate.
"Astazi am simulat un atac asupra Palatului Dicasterial a unor cetateni nemultumiti, cu arme de foc automate. Acestia au intrat intr-o sala de sedinte unde au luat ostatici judecatorii aflati in sala si cativa civili", a declarat Cristian Marc, purtatorul de cuvant la Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis.
Simularea de atac terorist este prima actiune dintr-o serie de trei din cadrul exercitiului de antrenament "TIBISIS16", care se desfasoara la Timisoara in perioada 4 - 6 octombrie. Exercitiul este organizat de structurile din cadrul Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului si are scopul de a "dezvolta capacitatii de interoperabilitate in sistem integrat, precum si pentru verificarea capacitatii de reactie si interventie, a fortelor de ordine, in diferite situatii", transmite Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis.
Miercuri, 5 octombrie, de la ora 10.00, in Piata Libertatii din Timisoara va fi simulata descoperirea unui colet suspect si a unei masini capcana. Pe perioada desfasurarii exercitiului, zona va fi restrictionata, iar cei de la SRI vor interveni in vederea ridicarii coletului si neutralizarii lui, si ulterior a masinii capcana.
Joi, 6 octombrie, incepand cu ora 10.00, la iesirea din Timisoara spre comuna Giroc, va fi simulat un atac asupra unui transport. Concret, o autospeciala va transporta explozibil si va fi atacata de un grup de persoane inarmate.
"Dorim sa informam populatia ca, in cazul in care asista la unul dintre aceste exercitii, sa-si pastreze calmul si sa respecte indicatiile fortelor de ordine aflate la fata locului", comunica Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004852 (s)