News Flash:

Simptomele care anunta leucemia. Mare atentie la semnele urmatoare

14 Noiembrie 2017
1029 Vizualizari | 0 Comentarii
leucemie

Leucemia este cauzata de proliferarea necontrolata a celulelor precursoare ale globulelor albe (blasti). Printre cauzele implicate in aparitia bolii sunt radiatiile si chimicalele, precum si virusul HTLV (care produce leucemia cu celule T a adultului), ce poate fi transmis prin transfuzia de sange.

Boala poate fi recunoscuta prin paloarea pielii, slabiciune, sangerari sau rani fara motiv, febra inexplicabila, scadere in greutate, inflamarea ganglionilor limfatici, tulburari de vedere, sensibilitate in fata infectiilor.
Exista 4 tipuri principale de boala: leucemia acuta mieloida (LAM), leucemia acuta limfoblastica (LAL), leucemia mieloida cronica (LMC) si leucemia limfoida cronica (LLC).

Foarte agresiva este forma acuta, care progreseaza foarte repede in absenta tratamentului. Printre formele mai rar intalnite sunt leucemia cu celule paroase, leucemia cu celule T si leucemia cu limfocite granulare mari. O optiune de tratament este transplantul de maduva, care poate prelungi viata bolnavului.

Pentru ca pot ascunde boli grave ale sangelui, nu trebuie sa neglijam anumite simptome. Este vorba despre: coloratie rosie-violacee a mucoaselor, sangerari aparute din senin sau dupa lovituri minore, sangerari gingivale sau menstre prelungite, marirea ganglionilor limfatici din regiunea cervicala, inghinala sau axiala, dureri de oase, splina marita, ficat marit, astenie, transpiratii nocturne, febra persistenta, aparitia de tromboze venoase, vulnerabilitate in fata infectiilor.


leucemia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005532 (s)