News Flash:

Simptome ignorate de oameni, care pot anunta cancerul

15 Septembrie 2017
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer colon
Daca detectati din timp simptomele cancerului, sansele de a vindeca aceasta boala urata sunt foarte mari. Unele dintre aceste simptome pot fi destul de comune, dar un numar mare de barbati si femei le ignora.

Cele mai frecvente simptome de cancer pe care majoritatea oamenilor nu le iau în seama.


1. Dificultati de respiratie
Unul dintre primele semne ale cancerului pulmonar, care este ignorat de toata lumea, este respiratia suieratoare sau scurta. Pacientii cu cancer spun ca au observat acest simptom, dar nu au facut nimic pentru asta. În aceasta situatie, cei mai multi se întreaba daca au astm.


2. Tusea cronica si durerea in piept
Mai multe tipuri de cancer, inclusiv leucemie si cancer pulmonar, determina aparitia de simptome precum tuse sau bronsita. Una dintre modalitatile prin care pot sa va spun diferenta este în cazul în care problema este constanta sau dispare ocazional. Daca aveti dureri constante sau tuse, consultati imediat medicul dumneavoastra.

3. Infectii frecvente
Infectiile frecvente sunt simptome de leucemie în care sangele nostru începe sa produca cantitate anormala de celule albe in sange si nu pot lupta eficient cu infectia. Leucemia este adesea descoperita la adultii care se plang de febra frecvent si carora le apar simptome asemanatoare gripei, scrie suntsanatos.ro.


4. Dificultate la înghitire
Dificultatea la înghitire este un simptom frecvent asociate cu cancerul de col uterin sau unul dintre primele semne ale cancerului pulmonar.


5. Umflarea ganglionilor limfatici sub axila sau zona inghinala
Glandele limfatice indica schimbari in sistemul limfatic, care poate fi un semn de cancer. Un nodul nedureros sub axila de multe ori duce la cancer de san, in timp ce un nodul in zona abdomenului si / sau pe gat pot face referire la un semn precoce de leucemie.


6. Vanatai excesive
Acest simptom poate fi un indiciu al unor activitati anormale de celule rosii din sange care de multe ori duc la leucemie. Vanatai în locuri ciudate (degete si palme) si aparitia de pete rosii pe fata, gat si piept sunt simptome pe care nu trebuie sa le ignore.


7. Dureri în abdomen sau pelvis
Durerea pelvina se poate referi la mai multe lucruri. Acesta este un simptom comun de chisturi ovariene, dar acest semn este de multe ori ignorat si nu ar trebui sa fie.

8. Sangerare rectala
Unul dintre primele simptome ale cancerului de colon este sangerarea rectala sau aparitia de sange în scaun. În cazul în care observati aceste simptome, trebuie sa va adresati imediat medicului.


9. Pierdere în greutate
Daca observati ca pierdeti in greutate si nu ati efectuat modificari în dieta dumneavoastra sau stilul de viata, trebuie sa va intrebati de ce se întampla asta. Pierderea in greutate este un semn precoce de cancer de colon, si aceasta afecteaza apetitul si abilitatea corpului de a scapa de "deseuri".


10. Modificari ale aspectului unghiilor
Modificarile unghiilor poate fi un simptom al diferitelor tipuri de cancer. Linii si puncte maronii sau negre pe unghii indica cancer de piele. Unghii palide sau albe pot fi un semn ca ficatul nu functioneaza corect ceea ce poate fi un simptom de cancer la ficat.


simptomele cancerului boala ignora
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005288 (s)