News Flash:

Simona Halep s-a calificat in turul 3 la Roland Garros

1 Iunie 2018
977 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep china

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat in turul al treilea al French Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-1, pe americanca Taylor Townsend, numarul 72 mondial.

 
Simona Halep a inceput mai concentrata si mai calma partida cu Townsend decat a facut-o, miercuri, cu Alison Riske. Avertizata de potentialul americancei de 22 de ani, dupa meciul din 2017, de la Cincinnati, Halep a fost atenta si precisa in prima parte a intalnirii de joi. In ciuda unui fizic impunator, Townsend are un bagaj bogat de lovituri si "manuieste" bine efectele mingii, mai ales la serviciu. Este insa deficitara la mobilitate si alege uneori solutii gresite, iar Halep a speculat din plin acest lucru. Romanca a profitat de faptul ca a putut sa faca un pas in interiorul terenului si sa conduca "tirul" catre liniile de margine, dar nu a mentinut ritmul pe toata durata partidei, permitandu-i adversarei sa echilibreze jocul. Sportiva americana a inceput sa puna probleme cand ea a devenit mai dispusa la efort, iar Halep mai generoasa cu punctele.

In primul set, liderul WTA a facut repede 4-0, cu doua break-uri, in primul si al treilea ghem. La 5-1, Simona Halep a condus cu 40-0 pe serviciul rivalei, dar a ratat break-ul pe fondul unei evolutii superioare a americancei. La 5-2, Halep si-a irosit pentru prima data serviciul, dar a facut rebreak si a castigat setul I, cu 6-3, dupa 35 de minute de joc.

In setul secund, la scorul de 2-1, Halep a rupt definitiv echilibrul ce se asternuse pe Philippe Chatrier, cand a castigat pe serviciul lui Townsend, intr-un ghem lung, in care a ratat mai multe oportunitati de break, pana sa-l concretizeze. Cu 6-1, dupa o ora si opt minute de joc, Halep a acces in mansa a treia.

In faza urmatoare, Halep, finalista a editiei trecute, va evolua cu germana Andrea Petkovic, locul 107 WTA. Cele doua jucatoare s-au mai intalnit de sapte ori, de sase ori impunandu-se romanca, ultima data in 2016, in FedCup, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4. Petkovic a castigat prima lor intalnire, disputata in urma cu noua ani, in sferturi, la Bucuresti, scor 6-2, 7-6 (2).

Calificarea in turul al treilea este recompensata la Roland Garros cu un premiu de 130.000 de euro si cu 130 de puncte WTA.


simona halep french open taylor townsend
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1091 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004640 (s)