News Flash:

Simona Halep s-a calificat in semifinale la US Open

10 Septembrie 2015
1255 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep iarba
Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat, miercuri, in semifinalele US Open, dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA si cap de serie numarul 20, in sferturile de finala ale turneului.
Partida a durat doua ore si 40 minute si la capatul ei Halep a reusit a treia calificare in penultimul act al unui Grand Slam, dupa Roland Garros si Wimbledon, ambele in 2014, si a 45-a victorie in 2015.
Halep a invins, astfel, o adevarata campioana, pe Victoria Azarenka, fosta numarul 1 mondial, cu 17 titluri in palmares, dintre care doua de Grand Slam, dupa un meci in care romanca a etalat un tenis inteligent, foarte bine articulat tactic.
Azarenka a fost agresiva de la inceput, si-a asumat responsabilitatea de a conduce meciul, ca o mare jucatoare. Mingile ei au avut forta si profunzime, dar mai putina precizie. Sportiva din Belarus a dat dovada de un pic de precipitare in evolutie, a atacat fileul nepregatita uneori, a folosit lovituri nepotrivite, insa si-a corectat din mers erorile, dovedind ca locul ei este pe pozitiile inalte ale ierarhiei mondiale, unde a fost in urma cu doi ani.
De partea cealalta, Halep, incurajata din tribuna de Nadia Comaneci si de Horia Tecau, s-a aparat mai mult, o postura care ii convine, si a raspuns cu obisnuita ei risipa de energie, acoperind bine terenul, si cu lovituri aparent imposibil de executat, eficiente fiind mai ales cele in lung de linie.
Romanca a stat in defensiva cu rabdare, a jucat fara riscuri, a gresit putin (19-42) si a facut multe puncte (40-38), iar serviciul ei a fost poate cel mai bun din 2015. Primul serviciu a intrat in proportie de peste 75 la suta, insa al doilea ramane destul de ineficient si o ajuta putin sa castige puncte.
Toate aceste calitati si defecte ale jucatoarelor au produs un meci alert, de inalta tinuta tehnica, cu puncte scurte si cu ghemuri lungi.
Azarenka a reusit break-ul in startul primului set, apoi Halep a avut un monolog de patru ghemuri castigate la rand. Jucatoarea din Belarus si-a fructificat prima data serviciul la 1-4, dar nu a avut ocazia de a recupera diferenta de un break, astfel ca setul s-a inscris pe tabela, cu 6-3, in dreptul Simonei Halep, dupa 42 de minute.
Setul al doilea fost unul spectaculos. Azarenka a ridicat si mai mult nivelul de agresivitate, mingile ei nu au mai scapat atat de des in afara terenului, astfel ca s-a distantat la 3-0, cu break in ghemul al doilea. Cu increderea ridicata brusc la cote inalte, fosta numarul 1 mondial a risipit repede doua ghemuri, in care a castigat un punct din noua.
Desi nu i-a scazut nivelul evolutiei, Halep nu a putut valorifica momentul favorabil, pentru ca adversara ei a revenit repede in joc si a facut 5-2, dupa un rebreak la 3-2. Simona Halep nu a cedat si s-a apropiat la 4-5, dar si-a pierdut imediat serviciul si setul, cu 4-6, dupa alte 48 de minute.
In pauza ce a urmat, Azarenka a zabovit ceva mai mut la vestiare spre nemultumirea Simonei Halep. Decisivul a debutat cu un ghem de peste zece minute, in care Halep a avut trei mingi de break, fara sa castige vreuna. In ghemul urmator, pe serviciul romancei, s-a produs un moment iritant pentru cele doua jucatoare. Halep a servit, arbitrul de linie a strigat aut, iar romanca a cerut reluarea computerizata, care nu a putut fi reprodusa pe monitoarele arenei sau in transmisia TV. Arbitrul de scaun a hotarat reluarea primului serviciu, decizie ce a suparat-o pe Victoria Azarenka, ea dorind sa se tina cont de decizia arbitrului de linie. Jucatoare din Belarus a reusit break-ul pana la urma, apoi si-a pierdut la randul ei serviciul. Halep era la o minge de a egala scorul la 2 in decisiv, cand ploaia a intrerupt meciul.
Dupa aproximativ 75 de minute, jucatoarele au revenit pe teren, iar partida a continuat la cote dramatice, cu ghemuri si schimburi de mingi lungi. Pentru Halep intreruperea a insemnat o metamorfoza a evolutiei ei. Ea a trecut imediat din defensiva in ofensiva, a lovit cu sete marginile terenului si a trecut la conducerea ostilitatilor. Ea a egalat la 2 la prima minge, a cedat urmatorul ghem, apoi a "sprintat" spre castigarea meciului, reusind un break la 3-3. Serviciul a ajutat-o din nou mult, a intors un 0-30 si ridicat scorul la 5-3. Azarenka nu a mai putut decat sa faca 4-5, inainte ca Halep sa-si treaca in palmares prima semifinala la US Open, dupa 6-4 in decisiv, set care a durat 70 de minute.
Aceasta a fost a treia partida dintre Halep si Azarenka, jucatoare antrenata acum de belgianul Wim Fissette, care a pregatit-o pe romanca in 2014. Azarenka a castigat ambele partide disputate anterior, in 2012, in optimile de finala ale turneului de la Doha, scor 6-3, 6-1, si in aceeasi faza la Linz, scor 6-1, 6-1.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006496 (s)