News Flash:

Simona Halep isi va apara trofeul la Rogers Cup

8 August 2017
994 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep austr
Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul doi mondial si a doua favorita a turneului WTA de la Toronto, a marturisit ca sunt cateva turnee la care se simte ca acasa, iar cel din Canada este unul dinte ele. 
''Simt jocul destul de bine aici. Terenul mi se potriveste si atmosfera, iar spectatorii sunt mereu alaturi de mine. Aceste lucruri fac sa fie totul mai usor aici si sa joc cel mai bun tenis al meu. Am cateva turnee la care ma simt ca acasa, iar acesta este unul dintre ele'', a marturisit pe site-ul WTA detinatoarea Rogers Cup, turneu care se organizeaza alternativ la Montreal si Toronto. 
Halep va incerca anul acesta sa repete performanta reusita de elvetianca Martina Hingis, care s-a impus doi ani la rand la Rogers Cup (1999, 2000). 
''Ma gandeam in drum spre hotel - 'De ce nu fac in fiecare an Montreal si Toronto, ca sa le avem pe amandoua. Mi-e dor de Montreal!', a mai spus Halep. ''E dificil, dar e interesant totusi ca se schimba si nu te plictisesti. E un lucru bun si cred ca face lucrurile mai interesante in fiecare an'', a completat romanca. 
''Peste tot e aceeasi ciocolata, asa ca sunt la locul potrivit'', a mentionat amuzata Simona. 
Simona Halep a fost de cateva ori la o victorie de a deveni numarul unu mondial in acest an, iar acum a tinut sa o felicite pe Karolina Pliskova, care ocupa primul loc in clasamentul WTA. 
''Sa fii numarul unu in lume inseamna mult. Nu am cum sa stiu, nu am fost pana acum. Vreau sa o felicit, pentru ca e ceva extraordinar. In opinia mea, merita, deoarece a castigat cateva titluri si a jucat finala a US Open'', a afirmat Halep. 
''Sper ca intr-o zi sa ajung si eu in aceasta pozitie, dar nu vreau sa ma gandesc la asta. Daca se intampla, voi fi cea mai fericita persoana, dar mai am mult de lucru'', a subliniat Simona Halep. 
Halep a precizat ca a sfatuit-o pe tanara jucatoare canadiana de origine romane Bianca Andreescu (17 ani) sa treaca la seniori si sa nu mai joace la juniori. 
''Este o persoana buna, foarte draguta. Ii urez noroc si sper sa ajunga in top curand. O merita, pentru ca munceste din greu. E placut sa fiu intr-o astfel de postura, pentru ca si eu cand eram copil aveam idoli si incercam sa invat de la jucatorii mari. Este un sentiment placut ca unii jucatori ma vad ca un model de urmat'', a afirmat Halep. 
''Am discutat cu ea anul trecut la Montreal. Imi aduc aminte ca i-am spus sa treaca la seniori si sa nu mai joace la juniori. Imi pare rau, daca a fost un sfat rau! Dar cred ca e bine pentru ea, deoarece trebuie sa joace contra unor adversare mai puternice pentru a creste rapid'', a subliniat Halep. 
Simona a precizat ca e un sfat pe care si-ar fi dorit sa-l primeasca, dar pe care nu l-ar fi urmat, deoarece si-a incheiat cariera la junioare castigand titlul la Roland Garros in 2008. 
''Am stat prea mult la junioare, pana la 18 ani. A fost un pic prea mult, dar sunt mandra ca am putut castiga un titlu de Mare Slem la juniori. Poate nu e asa important, dar pentru mine a fost in acel moment si inca este. Pentru a ajunge la un nivel inalt repede, o tanara trebuie sa inceapa sa joace meciuri WTA cat mai devreme'', a concluzionat Halep. 
La Toronto, Halep va juca direct in turul secund, cu invingatoarea dintre croata Mirjana Lucic-Baroni (35 ani, 31 WTA) si Magdalena Rybarikova (Slovacia), jucatoare de 28 de ani, aflata pe locul 33 in lume. Rybarikova, venita din postura de lucky loser, a fost semifinalista la Wimbledon anul acesta. 
In 2016 la Rogers Cup (turneu gazduit atunci de Montreal), Halep a invins-o in finala pe americanca Madison Keys, cu 7-6 (2), 6-3, iar in 2015 (editie desfasurata la Toronto) a abandonat in finala cu Belinda Bencic, la scorul de 7-6 (5), 6-7 (4), 3-0 pentru elvetianca. In 2013, Sorana Cirstea a fost invinsa in ultimul act de Serena Williams, cu 6-2, 6-0. 
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006677 (s)