News Flash:

Simona Halep, in optimi la Cincinnati

17 August 2018
984 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep china

Simona Halep, locul I WTA, a invins-o, joi, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3, pe australianca Ajla Tomljanovic, locul 58 WTA, venita din calificari, in turul al doilea al turneului de categorie Premier de la Cincinnati, in care a fost direct acceptata. Meciul a fost intrerupt miercuri, in decisiv, la scorul de 4-3, iar joi Halep a stat numai patru minute in joc.
Ploaia a afectat programul si la Cincinnati, asa cum s-a intamplat la Montreal. Miercuri, intrata pe teren cu mai bine de o ora si jumatate dupa ora anuntata, Halep a inceput meciul cu Tomljanovic grabita, iar lipsa de rabdare a facut-o sa greseasca mingi din pozitii favorabile. Australianca nu a facut lucruri deosebite, insa a jucat cu agresivitate, a servit bine si a acoperit eficient terenul. Halep a avut momente in care si-a miscat mult adversara, dar aceasta a rezistat in raliuri, cu rabdare si risipa de energie. Lovitura de rever, punct forte al romancei, a fost catastrofala, nici dreapta nu a facut diferenta, iar serviciul a scartait. 

In aceste conditii, Tomljanovic s-a desprins la 5-2, dupa un break, obtinut la 2-1. La randul ei, Halep a avut mingi de break la 0-0, de rebreak la 1-3, cinci in total, dar australianca a iesit cu bine de fiecare de data. La 3-5, Halep a reusit break-ul, dar nu l-a consolidat cu serviciul si Tomljanovic si-a trecut setul pe tabela, cu 6-4, dupa 48 de minute de joc.

Darren Cahill a intervenit in pauza dintre seturi si i-a cerut sa se reseteze si reduca numarul erorilor. Halep a parut ca respecta sfatul antrenorului si a inceput setul secund cu break. Trei oportunitati de 2-0 a avut romanca in urmatorul ghem, dar cu patru duble greseli, doua la rand, ea i-a oferit pe tava rebreak-ul rivalei. Jucatoarele si-au fructificat serviciul pana la 2-2, cand Halep a obtinut un nou break si l-a chemat iar pe Cahill, care a sfatuit-o sa serveasca mai bine cu primul si sa fie mai incisiva la inceputul ghemurilor

Tomljanovic a contribuit la revenirea liderului WTA. Halep a jucat saptamana trecuta cinci meciuri in patru zile, la Rogers Cup, turneu pe care l-a castigat, dar a avut ceva mai mult de doua zile pauza. Australianca a disputat si ea trei meciuri, incepand de sambata, si doar o zi libera. Astfel propspetimea ei s-a diminuat treptat si, odata cu ea, precizia si forta loviturilor a scazut. Numarul 58 mondial nu a mai reusit decat un ghem pana la finalul setului, la 2-4, pe propriul serviciu, iar Halep a egalat la seturi, cu 6-3, dupa o ora si 25 de minute de la start.

Ajla Tomljanovic a cerut apoi time-out medical, care a durat aproximativ zece minute, prilej pentru Halep de a discuta a treia oara cu antrenorul ei, caruia i s-a plans ca are si ea probleme de sanatate, la spate.

In mod neasteptat, tinand cont de accidentarea adversarei, Simona Halep a inceput foarte slab decisivul si a luat doua puncte in trei ghemuri, doua dintre acestea fiind pe propriul serviciu. Ea a chemat fizioterapeutul, apoi a mers la vestiare. Meciul s-a reluat dupa o pauza de peste cinci minute si a fost randul ei sa castige doua ghemuri, fara sa cedeze vreun punct. A urmat al treilea, mai disputat, si al patrulea, iar scorul a devenit 4-3 de la 0-3.

La 15-30, pe serviciul australiencei, meciul a fost din nou oprit, pentru ca ploaia a udat terenul, iar arbitrul Marija Cicak a trimis jucatoarele la vestiare.

Ele au revenit pe teren, joi, dar nu la ora locala 13.00, cum era stabilit initial, ci la 15.00 (22.00, ora Romaniei), tot din cauza ploii. Doar de patru minute a avut nevoie Halep pentru a inchide meciul, cu 6-3, doua ore si zece minute in total de joc.

In optimi, jucatoarea romana va evolua, tot joi, cu o alta australianca, Ashleigh Barty, locul 16 WTA.

Prezenta in turul al treilea este recompensata la competitia americana cu un premiu de 29.530 de dolari si cu 105 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a jucat finala, fiind invinsa de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-0, 6-1.


simona halep ajla tomljanovic cincinnati darren cahill
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005947 (s)