News Flash:

Sigur nu stiai asta! Maica Siluana iti spune ce sa faci daca vrei sa te casatoresti. Urmeaza pasii daca vrei sa-ti dea Dumnezeu un om bun

31 Ianuarie 2018
1356 Vizualizari | 0 Comentarii
Maica Siluana 1

Il cantaresti bine, vezi cate kilograme are, cati centimetri, daca are masina, daca are casa… cati ani are, unde sta, cum sunt parintii, baietii se vor uita cum e soacra – cam asa are sa fíe si fata, eventual vedeti cum sta cu ADN-ul, ca acum vedeti cum e cu genele astea, sunt pericole mari!

Cam astea ar fi criteriile de casatorie! Ah, nu, am uitat. Consultati zodiacul, si pe ala chinezesc si pe ala romanesc, vedeti daca va potriviti. Ca se pare ca berbecul se impunge cu capra si nu merge, si asa… si sunt o multime de criterii care mai de care mai paranormale! …

Nu! Singurul criteriu este dragostea insotita de dorinta si hotararea de a ne mantui impreuna. „Mai baiatule, simt ca eu langa tine ma mantuiesc. Si tu simti?”. Asta e tot! „Vrei sa porti crucea cu mine?”. Noi suntem oameni, n-avem revelatii, nu simtim – profitati de faptul ca sunteti baieti si fete, inainte de a fi barbat si femeie, si cand va plimbati, jucati-va de-a „cum vezi tu viata de familie?”. Si o sa aflati multe lucruri din care puteti sa faceti si niste criterii, dar nu absolute. Si o sa aflati multe. „A, ce bine, eu cand am sa ma casatoresc, sotul meu o sa imi aduca o masina de spalat, ca trebuie sa aiba neaparat masina de spalat, ca doar nu o sa ma apuc sa spal eu, ca imi rup unghiile”. Uitati-va si la unghiute, daca sunt lungi, lungi, lungi tare, s-ar putea sa fie un criteriu. Dar, sa nu va luati dupa asta, ca stiti ce usor se taie unghiile? Adica, sa nu fugiti de fata ca are unghiile lungi. Luati o forfecuta, i le taiati si cautati inima fetei.


Nu exista criterii. Persoana este de necantarit, de nemasurat si este o taina. Ea nu se cunoaste decat prin dragoste. Cea mai mare inselaciune a vrajmasului este cand omul primeste gandul ca ceilalti pot deveni conform dorintelor noastre. Ba, chiar II si invatam pe Dumnezeu ce si cum sa faca pentru ca noi sa-I putem implini poruncile si sa-1 iubim pe aproapele. Si eu am trait asta cand eram la inceputul credintei si Ii explicam Lui Dumnezeu: „Doamne, Tu trebuie sa-i schimbi pe astia ca sa-i pot iubi. Asa cum sunt ei acum, eu nu-i pot iubi” si – v-am mai spus – Domnul a inceput sa ma schimbe pe mine!

Apoi, o alta mare inselare este sa crezi ca pentru a iubi trebuie mai intai sa cunosti omul din fata ta. Nu, ci ca sa cunosti, trebuie sa iubesti. Cand iubesti. Cunosti cele ascunse ale omului si primesti noi puteri de la Dumnezeu ca sa iubesti. Iubesti intai ca frate si sora in Hristos si abia apoi te pregatesti pentru cunoasterea adusa de harul nuntii. Si daca ai intalnit o fata care „parca s-ar potrivi” si de care te simti atras, nu te opri aici, ci mergi mai departe si zi: „Doamne, daca Tu vrei sa fie nunta si sa ne mantuim impreuna, da-mi sa o iubesc in Tine, da-mi sa doresc sa aflu taina ei adanca, de persoana. Sa Te vad pe Tine prin ea”.


Daca esti fata, nu uita: Dumnezeu v-a facut fete si El este petitorul vostru. Nu va fie teama ca ramaneti nemaritate. Nici voi, baieti, ca ramaneti neinsurati. Dumnezeu va gaseste mireasa. Voi doar sa-L aveti pe Dumnezeu cu voi, in voi. Si mai ales nu va ganditi ca sunteti urate sau urati. Nu exista oameni urati. Stiti de ce ni se pare ca suntem urati? Pentru ca ne uitam in oglinda. Nu in oglinda va vedeti chipul, ci in icoana. Uitati-va la Cel din icoana, rugati-va Celui din icoana, lasati-va priviti de Cel din icoana si veti vedea cat sunteti de frumosi. Chipul lui Dumnezeu e in noi. Trebuie sa-l aprindem prin rugaciune si sa-l lasam sa lumineze. Vom fi stralucitori!

Sursa: Monahia Siluana Vlad, Mestesugul bucuriei, Cum dobandim bucuria deplina, ce nimeni n-o va lua de la noi.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004878 (s)