News Flash:

Sigur nu stiai asta: Ce se intampla daca nu faci dus o zi

20 Mai 2016
10350 Vizualizari | 0 Comentarii
la dusss
Iti poate impiedica pielea sa se usuce prea tare
Cand faci un dus in fiecare zi, in special unul foarte lung, acest lucru poate determina uscarea pielii, de vreme ce atat apa fierbinte, cat si sapunul indeparteaza uleiurile naturale ale pielii. Contactul cu sapunul si apa fierbinte poate usca foarte mult pielea, spune un dermatolog, potrivit feminis.ro. Daca faci dus mai putin frecvent, acest lucru va impiedica uscarea pielii.
Vrei un mod simplu pentru a evita uscarea pielii? Atunci fa dusuri mai scurte. Dermatologii americani recomanda sa nu faci dus mai mult de 10 minute intr-o sesiune (adica o singura data), iar Dr. Elma Baron spune ca 5 minute ar fi chiar un interval mai bun de timp - in apa calduta.
Atunci cand iesi din cabina de dus sau din cada, tamponeaza-ti corpul in loc sa freci pielea cu un prosop, iar ideal ar fi sa folosesti o crema hidratanta pe tot corpul cat timp pielea ta este inca umeda.
Iti poate face pielea prea grasa
Atentie, nu exagera cu ideea de a "sari" peste dusul zilnic. Sau, in acest caz, vei da peste alta problema: piele grasa, murdara. Neglijarea spalarii periodice a pielii poate, in aceeasi masura, sa determine o "ingrasare" a acesteia, pielea devine chiar mai uleioasa, explica dermatologul citat.
Aparitia acestei senzatii de piele uleioasa si grasa, drept rezultat al faptului ca nu te-ai spalat, devine evidenta mai rapid la nivelul scalpului. Cu alte cuvinte, nu doar pielea va avea un aspect uleios si nespalat, dar si parul tau va arata chiar mai rau.
Celulele moarte ale pielii tale ar putea sa stea alaturi de tine mai mult timp
Dusul zilnic inseamna ca noi avem parte de o exfoliere sau scrub, ca ne indepartam stratul superior al pielii. Insa daca reduci frecventa bailor si dusurilor, asta inseamna ca acel strat superior de piele va sta alaturi de tine mai mult timp. Dar acum te intrebi, mai mult ca sigur: este acesta un lucru bun sau rau?
In mod normal, atunci cand facem un dus, noi incurajam desprinderea stratului exterior al pielii – asa numitele celule moarte ale pielii noastre, spune dermatologul american. Dar este inca neclar daca este un lucru benefic sau nu, deoarece specialistii nu pot sti cu exactitate daca acele straturi superioare ale pielii ar trebui indepartate sau spalate cu regularitate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005002 (s)