News Flash:

Sibiu: Presedintele Iohannis a acceptat invitatia Patriarhului Daniel (VIDEO)

4 Ianuarie 2015
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a confirmat, la iesirea de la slujba de duminica dimineata de la Catedrala Mitropolitana din Sibiu, ca se va intalni cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PFP Daniel, acceptand astfel invitatia acestuia transmisa prin intermediul IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului.
Intrebat de jurnalisti daca va onora invitatia Patriarhului, presedintele Iohannis a raspuns: "Da, sigur ca da, cum sa nu". 
In predica de la sfarsitul slujbei de liturghie, IPS Laurentiu Streza i-a multumit presedintelui Iohannis pentru onoarea facuta credinciosilor ortodocsi si Bisericii Ortodoxe Romane prin participarea la aceasta ceremonie religioasa de la Sibiu, iar apoi a spus ca este insarcinat de Patriarhul Daniel sa ii adreseze o invitatie la o intalnire intre cei doi. 
"Va multumim domnule presedinte, ca ati onorat biserica din Sibiu, Biserica Ortodoxa, sunteti asteptat si de Prea Fericitul Parinte Patriarh, care m-a incredintat sa va transmitem aceasta dorinta. Biserica vrea sa cinsteasca pe toti cei care cauta binele", a spus in predica sa, Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza. 
Intampinat cu aplauze de peste 2.000 de credinciosi prezenti duminica, la prima slujba ortodoxa la care a participat ca si presedinte, Klaus Iohannis a marturisit ca acest moment reprezinta pentru el "o mare bucurie". "A fost un moment de mare bucurie pentru mine. Am avut ocazia acum, in prima duminica a anului, sa particip la Sfanta Liturghie impreuna cu Inalt Prea Sfintitul si cred ca este un inceput bun. Va doresc tuturor La multi ani!, un an binecuvantat, cu sanatate si bucurie", a spus Klaus Iohannis, la iesirea de la biserica. 
Acesta a fost insotit la slujba de primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din Romania), copresedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, senatorul liberal Nicolae Neagu si viceprimarul liberal Virgil Popa. 

AGERPRES

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006459 (s)