News Flash:

Si medicii recunosc asta. Scortisoara cu miere este un leac foarte bun pentru mai multe afectiuni

3 Decembrie 2017
1389 Vizualizari | 0 Comentarii
scortisoara cu miere de albine

Scortisoara, un condiment foarte apreciat, se poate transforma intr-un adevarat aliat in curele de slabire in combinatie cu mierea de albine. Amestecul de miere si scortisoara va duce la accelerarea ardeilor. Dieta cu scotisoara si miere de albine poate fi un punct de plecare pentru a slabi pana la 2 kg intr-o saptamana, fara a va modifica regimul alimentar.

Este important de stiut ca exista doua specii de scortisoara:

Scortisoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamonum zeylanicum) sau ceylon

Scortisoara de China (Cinnamonum cassia) sau cassia

Ambele tipuri de scortisoara au aceleasi efecte terapeutice, cu precizarea ca scortisoara de China este mai greu tolerata de tubul digestiv, desi este un mai puternic antibiotic si antifungic. Pe de alta parte, efectele scortisoarei de India sunt mai bine tolerate de organism, actionand mai puternic asupra sistemului nervos central si a psihicului. Astfel, se va achizitiona doar scortisoara Ceylon (autentica) provenita din India, Sri Lanka, Madagascar si Brazilia. Folosite separat, atat mierea, cat si scortisoara au proprietati uimitoare, datorita multitudinii de nutrienti pe care le contine fiecare: vitamine, substante minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanti.

Un studiu publicat in „Journal of the International Society of Sports Nutrition” a aratat ca scortisoara are un rol semnificativ in reducerea grasimii corporale. Pacientilor prediabetici li s-a administrat 500 mg de scortisoara  (echivalentul a jumatate de lingurita) dizolvata in apa, timp de 12 saptamani. In urma acestui studiu. S-a observant ca un consum de aproximativ 3 grame (o lingurita si jumatate) de scortisoara pe zi a dus la o imbunatatire a functiilor insulinei. Un alt efect benefic al scotisoarei in curele de slabit? S-a remarcat efectul de „scadere a apetitului”, in principal atunci cand simtim nevoia de ceva dulce. Numerosi nutritionisti recomanda folosirea unei mici cutii continand scortisoara, vanilie, coaja de portocala, cafea, pe care este suficient sa o mirosi pentru a indeparta nevoie de a rontai. Putina pudra de scortisoara adaugata la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mancare.

Cura de slabire cu scortisoara si miere de albine. Pentru a  urma aceasta dieta aveti nevoie numai de trei ingrediente: scortisoara, miere si apa.
Ingrediente:

o jumatate de lingurita de scortisoara pudra (ceylon);

o lingurita de miere naturala;

o cana cu apa (250 ml.)

Mod de preparare:

Intr-un vas se spune scortisoara, se adauga cana cu apa fierbinte. Se lasa la oparit 15 minute, iar dupa ce amestecul s-a racit se adauga si mierea. Bea o jumatate de cana dimineata, cealalta jumatate seara, de preferat cu jumatate de ora inainte de a lua masa sau de a te culca. Dupa preferinte se pot mari cantitatile, astfel ca poti bea mai mult din amestec pe parcursul unei zile. Cura de slabire cu scortisoara si miere poate fi tinuta pe o perioada de 2 saptamani, iar daca este necesar, poate fi reluata dupa o pauza de o luna.

Cum ajuta la slabit amestecul de scortisoara cu miere de albine? Administrat in mod regulat, acest amestec duce la pierderea in greutat si previne depunerea de grasimi in organism. Ajuta la reducerea senzatiei de foame si scade apetitul pentru alimente dulci. Regleaza activitatea pancreasului, prelungind starea de satietate, participand in procesul de ardere a grasimilor si prevenind formarea in exces de tesut adipos.

Precautii si contraindicatii: Scortisoara este contraindicata in cazul femeilor insarcinate si femeilor care alapteaza, bolnavilor de ulcer, copiilor cu varsta sub 2 ani si persoanelor alergice la acest condiment. De asemenea, administrarea indelungata a scortisoarei de catre persoanele diabetice poate duce la cresterea riscului de hipoglicemie sau la scaderea semnificativa a nivelului de zahar din sange. Este bine de stiut ca scortisoara interactioneaza cu medicamente pentru scaderea glucozei sau cele de subtiere a sangelui. Persoanele cu probleme hormonale vor consulta medicul inainte de administrarea interna a condimentului. Scortisoara in doze mari sau sub forma de ulei esential nu este indicata femeilor insarcinate si copiilor.
Sfaturi practice: Prin gatire, scortisoara devine amara. Adaugati-o la sfarsit.

preluat de pe sanatatea


scortisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006163 (s)