News Flash:

Si-au primit botezul. Cum au fost denumite cele 7 vaporase cu care ne vom plimba pe Bega

16 Martie 2016
2354 Vizualizari | 0 Comentarii
vaporas bega2
Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya si Economu! Asa se vor numi cele sapte vaporase ale Timisoarei, care vor veni cat de curand in capitala Banatului, scrie tion.ro.
„Am stabilit denumiri pentru cele 7 vaporase. Pana al urma o sa aiba denumiri diferite. Am oscilat intre a le da un nume si apoi un numar de ordine asociat cu acel nume. Pana la urma am considerat ca este bine sa mergem pe numele unor personalitati istorice: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya si Economu. Apare si numele celui care a condus detasamentele armatei romane, la 3 august 1918, cand acestea au intrat in Timisoara si au consimtit integrarea acestei parti de romanitate in Romania. Am facut brainstorming, ideea de a merge pe personalitati mi-a apartinut, este adevarat, dar am discutat cu colegii daca e bine asa sau sa mergem pe nume de ape. Nu e bine sa ne ignoram istoria”, a declarat, marti, primarul Nicolae Robu.
Potrivit primarului, trei vaporase sunt gata sa porneasca spre Timisoara, atunci cand firma galateana care le construieste va gasi o solutie pentru transport. Contractul incheiat cu firma expira oricum in 30 iunie.

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1619 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010212 (s)