News Flash:

Sfaturile medicilor pentru cei care merg la plaja

16 Iulie 2015
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
lotiune de soare
Expunerea la soare trebuie facuta numai dupa protejarea pielii cu o cremaspeciala si doar pana la ora 9.00, iar pentru amatorii de nudism prudenta va fi si mai mare, ei fiind expusi riscului de cancer cutanat, din cauza sensibilitatii zonelor neexpuse constant, spune dr. Alin Nicolescu.

Societatea Romana de Dermatologie (SRD), in parteneriat cu Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie (EADV), va demara, in aceasta vara, pe litoral, o ampla campanie de informare in ceea ce priveste depistarea melanomului si prevenirea cancerului cutanat. Actiunea are drept scop sensibilizarea opiniei publice fata de pericolul expunerii la radiatiile solare, dupa ce o campanie desfasurata in Delta Dunarii a dus la depistarea a sase cazuri de cancer de piele, unul de san si alte leziuni precanceroase, dupa consultarea a 150 de persoane din respectiva zona, a precizat, marti, medicul Alin Nicolescu, secretar general al SRD.

"In perioada 30 mai - 2 iunie, au fost consultati gratuit peste 150 de pacienti, locuitori ai comunelor Mahmudia si Murghiol. Din nefericire, au fost depistate mai multe cancere de piele. SRD va relua cat mai des aceasta actiune, pentru ca acesti oameni au o reala nevoie de consultatii dermatologice periodice, fiind expusi zilnic unor radiatii solare extrem de puternice, iar prin prezenta noastra in localitatile din Delta incercam sa fim un suport real pentru acesti pacienti" a mai spus Nicolescu.

Potrivit medicilor, pielea trebuie protejata indiferent daca are sau nu alunite.

"Cel mai mare risc de aparitie a unor leziuni precanceroase sau chiar a maladiei oncologice este la mare, dar protectia pielii nu trebuie ignorata nici in oras, cand ne plimbam prin soare in miezul zilei, la munte, in masina, unde soarele arde puternic prin fereastra inchisa, sau chiar in zilele cu nor. Riscul aparitiei melanomului este la fel de mare si pentru cei fara alunite. Totusi, la cel mai mare risc sunt expusi amatorii de nudism. Zonele neexpuse constant la soare sunt foarte sensibile, de aceea este recomandata utilizarea continuu a cremelor de protectie, si nu doar o data pe zi", a mai spus medicul.

Potrivit lui Nicolescu, in primele trei zile de plaja este recomandata o crema de protectie 50 plus, iar apoi, pentru o bronzare rapida, este suficienta o crema cu factor de protectie 25.

In cadrul campaniei de prevenire a melanomului pe litoral, medicii dermatologi vor oferi consultatii gratuit celor aflati pe Litoralul Marii Negre, in statiunile Mamaia, Eforie Nord si Neptun, dar si tinerilor din liceele bucurestene din principalele centre universitare din tara: Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures, Timisoara, dar si din Brasov, Constanta, Craiova, Oradea si Sibiu.

Campania "Pune stop cancerului de piele! Informeaza-te!" se va desfasura simultan in Mamaia, Eforie Nord si Neptun, in perioadele 28-30 iunie, 12-14 iulie si 9-11 august, intre orele 8.00 si 17:30. Astfel, in locurile ce vor fi special amenajate pe plaja hotelului Iaki din Mamaia, pe cea a hotelului Europa din Eforie Nord, precum si pe plaja din Neptun (zona "La steaguri"), minimum 12 medici dermatologi din tara, cate patru in fiecare statiune (carora li se vor adauga medici din Constanta), vor oferi consultatii si informatii gratuite pacientilor, dar si turistilor doritori de investigatii de preventie. Pe langa pliantele informative legate de depistarea melanomului si prevenirea cancerului cutanat, turistii vor primi si mostre de creme fotoprotectoare. (sursa: mediafax.ro)

protejarea pielii crema nudism prudenta cancer cutanat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004852 (s)