News Flash:

Sfaturi pentru a scapa de varice

21 Septembrie 2015
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
varicele

Mai frecvente la femeile între 20 si 40 de ani, varicele sunt cauzate de statul prelungit în picioare sau de cresterea presiunii sanguine în zona picioarelor. Pana la medicamente sau la operatie, ai cateva solutii naturale care dau rezultate foarte bune.

Iti simti picioarele obosite, dureroase? Iar noaptea ai crampe dureroase? In plus, la nivelul pielii observi vinisoare de sange sparte care în timp îsi maresc dimensiunea? Natura îti ofera un ajutor valoros pentru tratarea varicelor. Trebuie sa ai rabdare si sa urmezi tratamentul cu consecventa pana ce observi o îmbunatatire a starii vaselor de sange (în functie de stadiul lor, varicele pot chiar disparea). Pe langa tratamentul natural, este indicat sa eviti sa stai în picioare, iar daca nu ai cum, ar fi bine sa porti ciorapi elastici sau bandaje care strang. Sunt indicate si zilele de repaus total, la pat, cu picioarele ridicate, însotite de bai si de masaje ale zonei afectate. Ca tratament natural, poti alege una dintre curele de mai jos.

Pentru cura externa

1.     Se fac cataplasme cu 2 straturi de frunze proaspete, peste care se aplica un pansament pentru a pastra locul cald si frunzele nemiscate. Se pastreaza bandajul peste noapte. Varza are efect de decongestionare a tesuturilor si de activare a circulatiei.

2.     Incepand cu luna mai pana în luna septembrie, gasesti pe campuri flori de galbenele. Odata uscate, din acestea poti prepara o infuzie concentrata, din patru linguri la un litru de apa, cu care poti sa faci bai locale. Infuzia poate fi consumata si ca atare. Efectul galbenelelor este de tonifiere a circulatiei venoase si limfatice si de combatere a cheagurilor de sange.

3.     Din frunze de patlagina poti prepara infuzie si decoct, pentru bai locale. Infuzia se prepara din 2-3 linguri la un litru de apa, iar decoctul, din 5-10 linguri de frunze proaspetela un litru de apa. Din frunze uscate poti prepara un decoct (2-4 linguri la un litru de apa). Cu aceste leacuri poti face bai locale, efectul lor fiind de combatere a cheagurilor de sange si de tonifiere a vaselor de sange.

Pentru cura interna

4.     Prepara un sirop din 50 g de usturoi curatat si fiert în 200 ml apa. Filtreaza, amesteca zeama astfel obtinuta cu 50 g zahar si bea zilnic 2-3 linguri din acest sirop. Tot din usturoi, zdrobiti si lasati la macerat 5 zile în alcool (cantitate egala) se prepara un remediu intern, din care se iau 2 lingurite pe zi, timp de 10 zile.

5.     Tot un remediu intern este si infuzia din amestec din parti egale de chiparos (frunze si frcute), castan salbatic (frunze, scoarta si fructe), alun (frunze), ginkgo (frunze) si calin (scoarta). Infuzeaza 2 lingurite din amestec într-o cana cu apa fierbinte si bea cel mult trei cani pe zi. Nu conteaza daca le bei înainte sau dupa masa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005328 (s)