News Flash:

Sfaturi despre alimentatia sanatoasa pe care oamenii le inteleg gresit

16 Aprilie 2018
988 Vizualizari | 0 Comentarii
alimentatia sanatoasa

Exista multe sfaturi despre alimentatia sanatoasa, pe care oamenii le inteleg gresit. Primii pasi catre o viata sanatoasa pot fi facuti in momentul in care stii exact ce semnifica aceste sfaturi despre alimentatia sanatoasa.

Ce sfaturi despre alimentatia sanatoasa nu sunt intelese corect?

1. Grasimile sunt rele

Alimentele care contin grasime nu sunt intotdeauna rele pentru tine. Mai mult, consumul de grasimi nu ingrasa. Avem nevoie de grasimi in dieta noastra, pentru a mentine sanatatea creierului, proteja organele si transporta vitaminele liposolubile in organism. Cu alte cuvinte, grasimile nu ar trebui eliminate din dieta ta, ci consumate cu moderatie. Grasimile pe baza de plante, cum ar fi uleiurile de masline si nuci, sunt nesaturate si imbunatatesc sanatatea inimii. Consumul de grasimi saturate de origine animala ar trebui redus.

2. Carbohidratii sunt rai

Multe persoane cred ca prin eliminarea carbohidratilor din dieta lor pot slabi, insa conteaza destul de mult despre ce carbohidrati vorbim. Atunci cand carbohidratii sunt reprezentati de cereale integrale, fructe si legume, exista mai putine dovezi ca acestia ar fi daunatori organismului.

Cu toate acestea, cand vorbim despre carbohidratii din paste, paine, biscuiti si prajituri, se schimba povestea. 

3. Alimentele organice sunt mai bune

Produsele etichetate ca fiind 100% organice ar trebui sa contina numai ingredientele obtinute prin metode ecologice. Iar pe langa decizia pe care o iei de a consuma alimente organice, nu ar trebui sa reduci numarul de alimente sanatoase din viata ta. De exemplu, daca mananci un singur mar ecologic pe zi, in locul a cinci portii de legume si fructe, nu vei ajunge foarte departe cu aceasta dieta.

4. Sucurile de detoxifiere rezolva totul

Toata lumea este de acord ca un numar ridicat de fructe si legume in cadrul dietei tale este un pas corect. Cu toate acestea, daca folosesti sucurile detox pentru a pierde in greutate sau curata organismul, s-ar putea sa fii dezamagita. In mod normal, pierderea in greutate cauzata de aceste sucuri are loc deoarece cantitatea de calorii pe care o contine sucul este mult mai mica decat o masa pe care ai consuma-o in mod normal. Acest lucru inseamna ca, in momentul ce cura cu sucuri se termina, s-ar putea sa revii la greutatea initiala. In plus, ar trebui sa alegi smoothie-urile in detrimentul sucurilor, pentru a te bucura si de fibrele fructelor si legumelor care sunt eliminate din sucuri.

sursa: eva.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006084 (s)