News Flash:

Sfatul ginecologului: De ce se inflameaza vaginul si care sunt simptomele

29 Noiembrie 2015
1598 Vizualizari | 0 Comentarii
candidoza1
Vaginita este descrisa din punct de vedere medical ca fiind o iritatie si/sau oinflamatie a vaginului. Vaginita este o boala foarte comuna care afecteaza milioane de femei in fiecare an.

Care sunt simptomele vaginitei
50 % din femeile care au aceasta afectiune sunt asimptomatice.
In cazul in care apar simptomele acestea variaza cu germenul care le produce si constau in:
senzatia de intepatura
* arsuri cu iradiere spre organelle genital externe, care se accentueaza la urinare, fiind insotite de disurie
* secretie vaginala abundenta, cu aspect de leucoree (albicios, mucos) caracteristica pentru fiecare forma clinica
dureri in timpul contactului sexual
* tenesme vezicale (mai ales in vaginita gonococica)
* roseata la nivelul vaginului si organelor genital externe, care realizeaza congestia vaginala, intertrigo (iritatie) inghinal
temperatura locala ridicata
In plus, unele semne si simptome depind de tipul vaginitei:
Vaginita bacteriana - se oberva o secretie vaginala alb-cenusie, urat mirositoare. Mirosul suparator (de “peste”) este mai evident dupa contactul sexual.
Candidoza – principalul simptom este pruritul, dar poate fi insotit si de o secretie alba, vascoasa, cu aspect branzos.
Tricomonaza – aceasta infectie se manifesta prin aparitia unei secretii galbui sau gri-verzui, uneori cu aspect de spuma.
Desi toate aceste tipuri de vaginita au simptome diferite, nu este intotdeauna usor de identificat tipul de infectie vaginala in cauza. De fapt, diagnosticarea poate fi dificila chiar si pentru un medic cu experienta. Asta deoarece mai multe tipuri de infectie pot fi prezente in acelasi timp. In alte cazuri insa, vaginita poate fi asimptomatica.

Cauzele

- Vaginite bacteriene: infectiile apar cand flora vaginala normala este atacata de bacterii daunatoare. Vaginitele batceriene sunt formele cele mai des intalnite de vaginita.
- Vaginitele fungice, deseori numite candidoze.
Candidoza este provocata de o ciuperca si este cel de-al doilea tip de vaginita ca incidenta.
- Vaginita cu protozoare (infectie denumita si trichomonas) este o boala venerica (boala cu transmisie sexuala BTS). Este cea de-a treia ca numar de cazuri procentajul fiind de 3% - 5% din totalul femeilor care sufera de o forma sau alta de vaginita.
- Vaginita atrofica -este cauzata de reducerea nivelului de estrogen dupa menopauza. Mucoasa vaginala se subtiaza si se usuca, determinand mancarime, arsuri si durere.


Cauzele vaginitei
Vaginitele micotice
Infectiile vaginale micotice se produc atunci cand anumiti factori interni sau externi modifica flora vaginala si determina o dezvoltare excesiva a unei ciuperci microscopice – cea mai comuna fiind Candida albicans. Infectiile micotice nu sunt considerate drept boli cu transmitere sexuala.
Factorii de risc pentru aparitia infectiilor cu ciuperci sunt:
- medicamentele – in special antibiotice si steroizi
- diabetul netratat
- modificarile hormonale, asociate cu sarcina, contraceptivele orale si menopauza
Spalarea intravaginala, dispozitivele intrauterine, lenjeria umeda sau stramta si produsele de igiena pentru femei (sprayuri, deodorante) nu provoaca aceste infectii, dar pot creste riscurile de aparitie a vaginitelor micotice.

Vaginita bacteriana
Cauza vaginitei bacteriene este reprezentata de dezvoltarea excesiva a unui microorganism ce face parte in mod normal din flora vaginala, ducand la Pierderea echilibrului acesteia. In mod obisnuit, bacteriile “bune” din vagin sunt mai numeroase decat cele “rele”. Dar, daca bacteriile rele se inmultesc prea mult, echilibrul florei vaginale este distrus si apare vaginita bacteriana.
Femeile cu mai multi parteneri sexuali, cele care utilizeaza un dispozitiv intrauterin ca metoda contraceptiva sau fac dusuri vaginale au un risc mai ridicat de aparitie a vaginitei bacteriene.

Trichomonaza
Trichomonaza este o boala cu transmitere sexuala cauzata de un parazit microscopic, unicelular numit Trichomonas vaginalis. Acest parazit se poate transmite in timpul raporturilor sexuale cu un partener infectat. La barbati, parazitul infecteaza de obicei tractul urinar, dar deseori nu provoaca simptome specifice. La femei, infectia se dezvolta in general la nivelul vaginului.

vaginita simptomele vaginitei candidoza tricomonaza cauzele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005690 (s)