News Flash:

Sezonul de vizitare a bisericilor fortificate din Transilvania, deschis de Paste

13 Aprilie 2014
712 Vizualizari | 0 Comentarii
Sezonul de vizitare a bisericilor fortificate din Transilvania se va deschide oficial pe 20 aprilie, printr-o nouă ediţie a programului „Descoperă Sufletul Transilvaniei”. Peste o sută de evenimente culturale, de la concerte de orgă pană la invitaţii la mese tradiţionale, sunt programate pană la finele lunii octombrie.
„In acest an continuă programul «Descoperă Sufletul Transilvaniei», destinat turiştilor din Romania şi din străinătate. Scopul proiectului turistic este promovarea bisericilor fortificate. Sezonul de vizitare începe în 20 aprilie, de Paşte” , au anunţat oficialii Bisericii Evanghelice, citaţi de mediafax.ro.
Organizatorii programului se aşteaptă anul acesta la o creştere cu cinci la sută a numărului de turişti care vor vizita bisericile fortificate transilvănene, mai ales pentru că, de această dată, se va încerca promovarea unor obiective mai puţin cunoscute. Printre acestea se numără biserica medievală din Reghin, bisericile fortificate din Curciu, Axente Sever, Aţel sau Cincu şi Cincşor.
In cadrul aceluiaşi program a fost lansat şi un „Kirchenburgenpass”, adică un „paşaport de vacanţă” valabil pană în 31 octombrie, care le permite turiştilor să viziteze 27 de obiective: cele mai importante biserici şi castele, Muzeul Central al Bisericii Evanghelice şi Centrul de dialog şi cultură "Friedrich Teutsch", din Sibiu. Preţul unui „Kirchenburgenpass” este de 50 de lei.
Anul trecut, aproximativ 250.000 de turişti au vizitat cele două sute de biserici fortificate şi biserici medievale săseşti din Transilvania. Cel mai mare succes l-au avut Biserica Neagră din Braşov, Biserica din Deal din Sighişoara, bisericile fortificate din Prejmer, Hărman, Viscri şi Biertan. Yahoo News.ro

transilvania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0751 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016241 (s)