News Flash:

Sevil Shhaideh este prima femeie propusa pentru functia de premier al Romaniei. Cine este Sevil Shhaideh si ce avere are

21 Decembrie 2016
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
Sevil Shhaideh3
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, dupa consultarile de la Cotroceni, ca avea dreptul legitim sa solicite pentru el functia de prim-ministru, dar ca o "condamnare nedreapta si o lege profund neconstitutionala" l-au facut sa nu solicite acest lucru "deocamdata".
"Asa cum stiti, PSD a castigat alegerile si conform cutumelor si din tara si din alte tari eu aveam dreptul legitim sa solicit pentru mine functia de prim-ministru in guvernul Romaniei", a declarat Liviu Dragnea, dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.
El a precizat ca nu a solicitat functia de premier, tinand cont de doua aspecte.
"Am tinut cont de afirmatiile repetate ale presedintelui Romaniei si in plan principal, nu secundar, de o lege in vigoare. Pentru mine legea nu reprezinta o chestiune secundara si nu vreau ca vreun mandat pe care l-as fi putut incepe sa fie prin fortarea unei legi in vigoare. O condamnare nedreapta si o lege profund neconstitutionala nu mi-au dat posibilitatea sa solicit aceasta demnitate pentru mine. Deocamdata! Dar nici nu pot sa arunc peste umeri o responsabilitate uriasa data de un vot popular masiv, o raspundere care este a mea, pentru ca eu am conceput si realizat impreuna cu colegii mei un program de guvernare care ne-a adus in principal aceste voturi", a adaugat Dragnea.
"Avem dreptul sa solicit pentru mine postul de prim-ministru dar am tinut cont de doua lucruri: de declaratiile presedintelui si de o lege in vigoare", a declarat Liviu Dragnea.
Presedintele PSD a spus ca pe Shhaideh o recomanda pentru aceasta functie "capacitatea de munca, stiinta administratiei, viziunea de dezvoltare" si cunoasterea "activitatii tuturor ministerelor".
Dragnea a spus ca nu are nicio relatie de rudenie cu Sevil Shhaideh si ca aceasta este membra a PSD din 2015.
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri anterior participarii la Cotroceni ca a "luat" mandat de la colegii din CEX al PSD pentru a face o propunere de prim-ministru la consultarile cu presedintele Iohannis, dar ca nu le-a spus acestora vreun nume de premier.
La consultari, presedintele PSD Liviu Dragnea urmeaza sa-i comunice presedintelui Iohannis care va fi propunerea PSD-ALDE pentru functia de prim-ministru.
Consultarile dintre delegatia PSD-ALDE si presedintele Iohannis au inceput miercuri la Cotroceni. Presedintele PSD Liviu Dragnea si co-presedintii ALDE Calin Popescu Tariceanu, Daniel Constantin fac parte din delegatia PSD-ALDE care a mers miercuri la Palatul Cotroceni, pentru consultari cu presedintele Klaus Iohannis pe tema formarii viitorului guvern.
Cine este Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh, propusa de PSD si ALDE pentru functia de premier, a fost ministru al Dezvoltarii Regionale in anul 2015 in Guvernul Ponta. Sevil Shhaideh a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii in Consiliul Judetean Constanta, iar din 2012, dupa numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, este secretar de stat in acest minister.
Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar in 1987 a absolvit Academia de Stiinte Economice, Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica. In 1995 si 2001, ea a obtinut specializarile: expert in administratie publica si manager ONG la organizatia internationala USAID din Statele Unite ale Americii, iar in 2003 a primit titlul de auditor in urma unui curs sustinut la TUV Institution, potrivit CV-ului sau publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii.
In perioada 1987-1991, ea a fost angajata ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta, iar din 1991 si pana in 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Directia de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta. Ulterior, din 1993 si pana in 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice in Consiliul Judetean (CJ) Constanta, iar intre anii 2007 si 2012 a condus Directia Generala de Proiecte din CJ Constanta, avand ca principale atributii coordonarea si managementul proiectelor cu finantare europeana. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), in perioada in care Liviu Dragnea era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, intre principalele activitati si responsabilitati numarandu-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementeaza administratia publica locala. De asemenea, din anul 2000, ea este presedinte al Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica.
In 2012, imediat dupa desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numita in functia de secretar de stat la acelasi minister.
Conform ultimei sale declaratii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri patrati, cumparat in 1994, si mai multe conturi deschise in 2007 si 2011, in suma totala de aproximativ 500.000 de lei.
 
In declaratia de avere a acesteia este mentionat si un imprumut de 20.000 de euro acordat de catre sotul sau, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, si ramburat in septembrie 2014. De asemenea, la sectiunea ”datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat in anul 2012 si scadent in 2017.
Veniturile obtinute de Sevil Shhaideh in anul fiscal 2014 depasesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei reprezinta salariul de la Ministerul Dezvoltarii, iar 247.800 de lei a incasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari) la EximBank SA.
Sotul lui Sevil Shhaideh a obtinut un venit anual de 46.149 de lei ca angajat al Regiei Autonome Judetene Drumuri si Poduri Constanta si 826 lei in calitate de consilier in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
De asemenea, potrivit declaratiei de interese, ea este actionar la Coremar - cupon gratuit, si la SC Rosyr International SRL, cu 50 de actiuni, in valoare de 100 de lei.
Sevil Shhaideh s-a casatorit in 2011, iar presa a scris ca nasi de cununie au fost Liviu Dragnea si seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.
Liviu Dragnea a afirmat insa ca Sevil Shhaideh nu ii este fina, deoarece in religia musulmana nu exista termenul de nas, si ca la casatoria acesteia i-a fost "martor", alaturi de alte persoane. Dragnea a mai spus ca o cunoaste pe Sevil Shhaideh de 15 ani, iar la casatoria acesteia a fost martor alaturi de alte persoane.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1387 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005098 (s)