News Flash:

Servesti bauturi scumpe si primeste bonus o fetita. Vezi in ce club de fite se intampla asa ceva

24 Noiembrie 2015
1402 Vizualizari | 0 Comentarii
dannsss
Patru persoane suspectate ca racolau tinere si le obligau sa se prostitueze in cluburi de striptease din municipiul Sibiu au fost retinute, luni seara, in urma perchezitiilor facute de politistii din Alba si Sibiu pentru destructurarea unei retele de proxenetism.
Surse judiciare au declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX, ca patru persoane suspectate ca racolau tinere si le obligau sa se prostitueze in cluburi de striptease din municipiul Sibiu au fost retinute.
De asemenea, in cazul altor doi suspecti procurorii au dispus masura controlului judiciar, iar un al saptelea barbat a fost propus pentru arestare in lipsa.
Seful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din BCCO Alba, comisarul Catalin Talpos, a declarat presei ca cei sapte suspecti au actionat “prin exploatarea unor tinere care aveau o situatie vulnerabila”, unele dintre acestea fiind din centre de plasament.
“De regula, tinerele erau, pe parcursul zilei, tinute sub cheie, incuiate, sechestrate, iar noaptea erau duse in cluburile respective pentru a presta activitate ca animatoare - dansatoare si, pe langa activitatea respectiva, erau obligate sa practice prostitutia prin raporturi sexuale cu clienti ai localurilor. Daca fetele refuzau, acestea erau fortate de patroni care exercitau asupra lor diferite masuri coercitive. Este vorba de sapte suspecti in cauza, fiecare are participatia lui. Unii au constituit gruparea, altii au sprijinit-o. Fiecare a participat la exploatarea tinerelor, la plasarea lor pentru a practica prostitutia”, a declarat Catalin Talpos.
El a precizat ca sumele incasate pentru practicarea prostitutiei variau: “De exemplu, tinerele care erau mai vulnerabile din cauza ca proveneau din centrele de plasament din judetul Sibiu erau fortate sa practice prostitutia, iar banii le erau in totalitate luati. Posibil sa le fi lasat pentru un suc sau un pachet de tigari. In rest, toti banii le erau luati de suspecti”.
Talpos a explicat ca, pana in acest punct al anchetei, au fost identificate 20 de tinere care au fost audiate ca martori in dosar.
”Avem in jur de 20 de tinere, probabil ca numarul e mai mare, dar inca nu am reusit sa le identificam pe toate, pentru ca sunt cam din toata tara. Este vorba de doua cluburi care au avut trei puncte de lucru in trei locatii din Sibiu”, a precizat Catalin Talpos.
O grupare specializata in proxenetism, ai carei membri sunt acuzati ca au racolat mai multe tinere pe care le-au obligat sa se prostitueze in cluburi de striptease din Sibiu, a fost destructurata, luni, de politistii din Alba si Sibiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT
Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Politia Romana, politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia si cei de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Sibiu, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Sibiu al DIICOT, au facut sase perchezitii domiciliare, la persoane suspectate de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism.
In urma perchezitiilor, au fost ridicate mai multe agende cu insemnari personale, legate de venituri realizate prin exploatarea tinerelor, sisteme informatice, telefoane mobile si aproximativ 1.500 de lei.
Potrivit anchetatorilor, gruparea infractionala, formata din sapte persoane, s-ar fi constituit in municipiul Sibiu. Membrii gruparii ar fi convins victimele sa se angajeze ca dansatoare in cluburi de striptease, insa ulterior, prin amenintare, agresiune fizica sau alte forme de costrangere, le-ar fi obligat sa practice prostitutia in folosul lor, prin intretinerea de relatii sexuale cu clientii cluburilor de striptease sau cu alti clienti gasiti de ei.
Fetele racolate erau apoi angajate cu forme legale la cluburile de striptease, ca menajere sau ingrijitoare de spatii verzi si cazate in diferite locuri.
Potrivit sursei citate, in realitate, tinerele recrutate de membrii gruparii lucrau ca dansatoare in doua cluburi de striptease care apartin unei firme din Sibiu, la care cei in cauza erau asociati sau administratori.
Banii obtinuti in urma practicarii prostitutiei ar fi revenit in mare parte membrilor gruparii, care le-ar fi gasit clienti si le-ar fi plasat in diverse locatii, pentru intretinerea de raporturi sexuale cu clientii, sub directa lor supraveghere.
De asemenea, membrii gruparii ar fi exploatat si alte tinere, care initial acceptau sa practice prostitutia, insa deoarece ulterior refuzau, ar fi fost constranse sa continue. Totodata, in situatiile in care persoanele exploatate reuseau sa plece, ar fi fost cautate de membrii gruparii si determinate prin acte de agresiune sa continue practicarea prostitutiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005029 (s)