News Flash:

Sentinta surprinza la Tribunalul Iasi in dosarul de coruptie al prorectorului UMF Iasi! Iata lista condamnarilor

6 Ianuarie 2017
1496 Vizualizari | 0 Comentarii
prof dr Doina Azoicai
In urma cu putin timp, judecatorii de la Tribunalul Iasi au dat verdictul in dosarul care priveste acuzatia de luare de mita care i se aduce prof. Doina Azoicai, prorector in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa (UMF) din Iasi, fost decan al Facultatii de Medicina. Doina Azoicai a primit o condamnare de trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru luare de mita, pentru tava si ceainicul primit prin posta. In schimb, a fost achitata pentru alte doua infractiuni, respectiv pentru abuz in serviciu si fals. 

In acelasi dosar, Lacramioara Ionela Serban a fost achiata integral pentru toate infractiunile, Houssine Haisoun a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru dare de mita, iar Romeen Agha a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la dare de mita. Acest proces s-a terminat pe data de 23 noiembrie 2016 si de atunci judecatorii se tot straduiesc sa ia o decizie. Pronuntare a fost amanata in mod repetat.  

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi sustin ca pe 18 noiembrie, în calitate de decan, respectiv prodecan si membre ale Biroului Consiliu al UMF Iasi, Doina Azoicai si Ionela-Lacramioara Serban, prin semnarea procesului-verbal de înscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, au atestat în fals ca au verificat actele de studii în original, prezentate de acesta. Asta s-a intamplat desi existau multe nereguli in documentele respective. Ulterior, la data de 20 noiembrie 2014, în baza procesului-verbal respectiv, Azoicai a aprobat solicitarea acestuia de înscriere direct în anul II de studii desi, pe baza documentelor depuse, nu putea fi înscris la studii decat în anul I.

"In acest fel, bugetul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa Iasi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentand taxa de scolarizare pe care institutia de invatamant avea interesul legal sa o încaseze pentru anul I de studii, iar, pe de alta parte, candidatul înscris direct în anul II a obtinut foloase necuvenite", se arata in comunicatul DNA. In schimb, cei interesati de inscrierea studentului marocan la cursuri i-ar fi trimis prof. Doina Azoicai o tava si un ceainic, impreuna cu un buchet de flori. Aceste cadouri simbolice au fost considerate mita de procurori.

De asemenea, mai multi membrii din conducerea actuala a UMF Iasi sunt judecati in alte dosare penale in care urmeaza sa fie date sentinte. Toti sunt acuzati tot de comiterea unor infractiuni de coruptie. Printre acestia se numara actualul director administrativ Daniela Drugus, directorul de comunicatii Adrian Ciureanu, fostii rectori Vasile Astarastoaie si Dragos Pieptu.

tribunalul iasi umf inchisoare dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005128 (s)