News Flash:

Senatorul Ion Ariton, audiat la DNA, in dosarul "Gala Bute"

17 Februarie 2015
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
ion ariton
Senatorul PSD Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a venit marti la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care este suspectat ca a determinat reprezentantii a 10 companii de stat, printre care Hidroelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute.
Ion Ariton a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu putin timp inainte de ora 10.00 si la intrare nu a facut nicio declaratie.
Fostul ministru al Economiei a fost citat sa se prezinte marti la DNA, dupa ce Senatul a avizat, in 12 februarie, inceperea urmaririi penale a senatorului PSD, in dosarul "Gala Bute".
Ariton este acuzat de procurori ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja.
DNA vrea sa inceapa urmarirea penala in cazul fostului ministru al Economiei Ion Ariton pentru participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.
"In calitatea sa de ministru al Economiei, Ariton Ion i-ar fi determinat pe reprezentantii a 10 companii de stat aflate in subordinea sa (Hidroelectrica SA, Transelectrica SA, Nuclearelectrica SA, SNTGN Transgaz SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA, SNGN Romgaz SA, Oil Terminal SA, IAR Ghimbav SA si Societatea Nationala a Apelor Minerale SA) sa sponsorizeze, cu suma totala de 1.742.830 lei, organizarea galei internationale de box profesionist organizata la Bucuresti la data de 09.07.2011, in cadrul careia a evoluat sportivul Lucian Bute", potrivit DNA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005438 (s)